Amenajarea casei

#curatenie primavara #dezordine #ordine sifonier

Curatenia de primavara in sifonier

Primavara este momentul ideal sa faci curatenia generala in sifonier . Poate lua ceva timp, insa iti vei pune lucrurile in ordine si vei fi pregatit pentru zilele calduroase.

1 Scoate hainele vechi

Sa scoti toate hainele vechi din sifonier este poate cea mai dificila parte a curateniei de primavara. Trebuie insa sa faci si treaba asta. Sorteaza cu atentie toate hainele. Vezi ce este vechi si scoate din dulap. In acest fel vei avea mai mult spatiu de depozitare si iti vei revizui si garderoba.

Astfel, nu vei mai fi tentat sa te imbraci cu haine vechi si plictisitoare si vei alege tinute moderne si un look proaspat.

De asemenea, sorteaza cu atentie haine de iarna si cele de vara. Pe cele groase, de iarna, aseaza-le pe rafturile de mai sus, unde nu umbli zilnic. In acest fel, hainele de sezon vor fi mai la indemana ta.

2 Evalueaza spatiul din sifonier

Dupa ce ai scos toate hainele vechi din dulap, vei observa ca ti-a ramas foarte mult spatiu liber. Insa, acest spatiu va fi repede umplut cu haine noi care isi asteptau randul. Daca nu dispui de un sifonier foarte mare, trebuie sa valorifici la maxim fiecare spatiu liber.

In acest sens, este indicat sa investesti in cat mai multe umerase. Acestea au un rol extrem de important in economia si valorificarea spatiului. Pe piata vei gasi numeroase forme de umerase, pe care poti agata chiar mai multe perechi de pantaloni, de exemplu.

De asemenea, poti achizitiona si cutii, agatatoare pentru pantofi si alte obiecte pentru depozitate hainele si alte obiecte din sifonier. In acest fel vei avea un sifonier valorificat la maxim, bine organizat si aerisit.

3 Gaseste metoda personala de organizare a hainelor

In sifonier, hainele pot fi organizate in mai multe feluri: dupa culoare , sezon, ocazie sau tip de haina. De exemplu, vei aranga rochiile intr-un compartiment, tricourile pe un raft, pantalonii si jeansii pe altul. Fiecare categorie de haine poate fi organizata in functie de eveniment.

De asemenea, hainele pot fi organizate in functie de culoare. In acest fel vei gasi mult mai repede hainele preferate. Poti organiza hainele si in functie de evenimentele la care participi: haine de serviciu, pentru iesit in weekend cu prietenii sau pentru ocazii speciale .

4 Organizeaza-te

Dupa ce ai eliberat sifonierul de hainele vechi si te-ai aprovizionat cu umerase, cutii si alte obiecte de depozitat, este momentul sa treci la treaba. Scoate absolut toate hainele si obiectele din sifonier si organizeaza-le.

Intai sterge bine sifonierul de praf, fixeaza rafturile mai subrede si aranjeaza umerasele. Apoi aseaza hainele in sifonier. Hainele de primavara si vara trebuie sa stea pe rafturile cele mai la indemana, iar cele de iarna in zonele mai inaccesibile ale sifonierului.

Ai grija ca toate hainele sa fie curate. Cele care sunt murdare le depozitezi in cosul de rufe.

5 Ce faci cu hainele vechi

Hainele vechi pe care le-ai eliminat din sifonierul tau pot fi donate sau date mai departe rudelor si prietenilor care isi doresc ceva din hainele tale. De asemenea, le poti vinde la targurile speciale care se organizeaza in oras.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului