Amenajarea casei

#curatenie casa #curatenie #curatenie de primavara #sfaturi curatenie

8 sfaturi pentru curatenia de primavara

In ciuda vremii care nu se aseamana prea mult cu primavara pe care o asteptam, curatenia de sezon nu trebuie sa intarzie. Iata cateva sfaturi si trucuri care te vor ajuta sa faci curatenie rapid si eficient, astfel incat sa iti ramana suficient timp pentru a te bucura de acest inceput de primavara.

1
Incepe curatenia de sus in jos si din interior catre exterior. In acest fel nu te vei afla in situatia in care trebuie sa treci peste zonele curatate si sa repeti apoi procesul de curatenie .

2 Curata fiecare camera pe rand. Cu cat te vei grabi sa faci curatenie in mai multe camere simultan, cu atat vei termina curatenia mai greu. De preferat este sa incepi sa speli camera de zi , dormitoarele, balconul, holurile, baia si bucataria.

3 Incearca sa faci doua lucruri simultan. Spre exemplu, in timp ce aranjezi hainele in sifonier sau speli mobilierul, pune rufele la spalat. O alta varianta este sa pui la inmuiat tesaturile fine in timp ce aspiri in dormitor.

4 Investeste in produse de curatat puternice, in bureti abrazivi, dar mai ales in manusi de cauciuc care sa iti protejeze pielea mainilor.

5 Aspira covoarele,iar abia apoi sterge praful. Daca faci invers, vei fi nevoit sa stergi din nou praful dupa utilizarea aspiratorului.

6 Spala lenjeriile de pat, pilota si pernele. Chiar daca spalarea lenjeriei este un obicei saptamanal, multe persoana neglijeaza igiena pernelor si a pilotei. Acestea trebuie spalate de doua ori pe an deoarece ele ajung sa isi dubleze greutatea, in timp, din cauza acarienilor si a dejectiilor acestora.

7 Spala bine mobilierul. In mod obisnuit oamenii au tendinta sa stearga obiectele de mobilier doar la suprafata. Din pacate insa, praful si murdaria patrund peste tot, motiv pentru care este recomandat sa cureti intreaga suprafata a mobilei.

8 Aspira salteaua patului. Aceasta contine mult praf si nu trebuie neglijata. Foloseste aspiratorul la putere maxima, mai apoi curata suprafata saltelei cu o carpa inmuiata in apa cu otet si stoarsa bine.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare