Amenajarea casei

#dressing #spatii de depozitare #dormitor #dormitor mic

Cum sa transformi un dormitor mic intr-un dressing

Daca resimti mereu lipsa spatiilor de depozitare si ti-ai dat seama ca ai un dormitor mic pe care nu-l folosesti deloc, o idee geniala ar fi sa-l transformi in dressing . Astfel, ai scapat de corvoada inghesuirii, ordonarii si gasirii hainelor si accesoriilor de cate ori trebuie sa iesi din casa. Iata cateva sugestii care sa te ajute la amenajarea dressingurlui.

Un dormitor in care de obicei depozitezi cutii, geamantane si acte care nu-ti trebuiesc prea des poate fi transformat rapid intr-o camera perfect functionala, care sa indeplineasca rolul de dressing.

Mai intai, trebuie sa scoti absolut tot din camera si sa faci curat. Daca e nevoie, poti sa aplici si un strat de vopsea lavabila sau sa te ocupi de inlocuirea podelei. Nu ai dori sa existe riscul de muceai in camera cu haine deoarece acesta se intinde foarte usor cand are un astfel de suport.

Evalueaza nevoile tale sau ale familiei si decide de cat spatiu ai nevoie. Poate doresti un dressing acoperit, cu multe sertare de dimensiuni diferite si accesorii care sa te ajute sa-ti pui in ordine toate piesele vestimentare. Daca ai multe bluze, pulovere si tricouri, ai avea nevoie de mai multe spatii in care acestea sa stea paturite, nu neaparat de spatiu pentru umerase.

La fel de important este sa gasesti un loc generos si luminos pentru oglinda. Aceasta trebuie sa fie montata in apropierea dressingului si sa aiba o rama interesanta, decorativa, care sa se potriveasca cu stilul dressingului.

Peretii care raman liberi ar trebui decorati intr-o maniera interesanta, astfel incat sa nu para goi si banali. Ii poti vopsi in culori vii sau poti lipi pe ei un tapet cu imprimeu interesant, care sa aiba legatura cu scopul camerei. Ocoleste totusi culorile care contrasteaza puternic cu pielea: burgundia, maron, verde etc.

Fa o schema a dressingului, masoara dimensiunile dorite si mergi cu ele la un magazin de mobila care-ti poate face un dressing pe comanda. O varianta mai rapida si mai ieftina este sa cumperi rafturi su panouri despartitoare, precum si accesorii de agatat hainele, si sa le montezi direct pe perete. In fata lor, poti masca totul cu o draperie agatata pe o bagheta fixata pe tavan.

Ocupa-te de un sistem de iluminat care sa pun in voaloare hainele din dressing si nu uita sa adaugi un scaun comod.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea