Amenajarea casei

#decoratiuni craciun #decoratiuni brad #brad #decoratiuni luminoase #instalatii brad

Cum sa luminezi casa de Sarbatori

Decoratiunile de sarbatori sunt printre primele care te duc cu gandul la magia Craciunului. Feeria exterioara poate fi completata cu succes cu decoratiuni de interior la fel de spectaculoase. Dintre acestea, cele mai speciale si de efect raman decoratiunile luminoase. Cum acestea pot lua cele mai surprinzatoare forme, iata cateva idei care iti vor lumina casa in perioada sarbatorilor de iarna!

1 Foloseste instalatii de lumini

Decoratiuni clasice de Craciun, instalatiile de lumini sunt amplasate, in majoritatea cazurilor, in brad. Aceasta este principala lor destinatie, insa nu trebuie sa fie unica! In functie de preferinte, poti alege sa completezi decorul camerelor cu instalatii luminoase aplicate pe ferestre, de pilda. De efect este si impodobirea balconului cu beculetele sclipitoare.

2 Apeleaza la perdeaua de lumini

O alta idee inedita ar putea fi aceea de a apela la perdelele de lumini. Acestea sunt disponibile intr-o multime de variante, de diferite dimensiuni, forme si culori, ceea ce le transforma in decoratiuni versatile, usor de aplicat in cele mai diverse colturi ale casei. Pentru a profita la maxim de perdelele luminoase, insa, ideal ar fi sa le plasezi la vedere, in dreptul geamurilor.

In comparatie cu instalatiile de lumini, perdelele sunt mai scumpe, insa investitia isi merita banii, in special daca urmaresti sa obtii un efect spectaculos. De regula, pretul unei perdele de lumini sare de 100 RON, chiar si pentru una de dimensiuni reduse. Cu toate acestea, daca planuiesti o decorare masiva a locuintei tale, investitia intr-o perdea de lumini te va scuti de achizitionarea a numeroase instalatii de brad.

3 Indrazneste sa alegi un brad artificial din fibra optica

O modalitate interesanta de a-ti lumina casa de sarbatori o reprezinta bradul artificial din fibra optica. O idee ingenioasa, care poate fi potrivita in special in cazul in care preferinta ta se indreapta oricum inspre alegerea unui brad artificial, cel din fibra optica te va scuti de instalarea luminitelor de Craciun.

Ai la dispozitie brazi care imprastie o lumina de o singura culoare sau brazi cu lumina multicolora. Pretul acestora variaza in functie de inaltime, aspect si dotari. Iata cateva exemple:

- brad din fibra optica multicolora, 120 cm: 195 RON - decocraciun.ro
- brad din fibra optica multicolora, 80 cm: 120 RON - decocraciun.ro
- brad din fibra optica cu lumina alba, 80 cm: 120 RON - decocraciun.ro

4 Nu uita de formele luminoase

Stelute, Mosi Craciun, brazi - toate acestea si multe altele pot lua forma unor decoratiuni luminoase de Craciun. Pe langa plasarea lor in dreptul ferestrelor, acestea pot fi potrivite si pe peretii camerelor sau chiar pe usa de la intrare.

Preturile unor astfel de decoratiuni luminoase pot varia foarte mult, dupa cum urmeaza:

- decoratiune om de zapada: 80 lei
- decoratiune brad verde: 100 lei
- decoratiune clopotei, 65x50 cm: 50 lei
- decoratiune cometa, 150x50 cm: 90 lei
- decoratiune fulg de nea, 60x60 cm: 90 lei

Aceste decoratiuni sunt disponibile in magazinul Dedeman.

Sursa foto: christmasnightlights.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea