Amenajarea casei

#reciclare #rorec #asociatia romana pentru reciclare #electrocasnice

Cum sa reciclezi electrocasnicele vechi

Avantajele reciclarii electrocasnicelor vechi pentru achizitionarea unora noi sunt nenumarate. Consumul redus de energeie electrica, performantele net ridicate, economisirea spatiului si  reducerea sunetelor sunt doar cateva dintre aspectele care ar trebui sa te puna pe ganduri.


Stiai ca in tarile occidentale transportarea unui frigider si depozitarea acestuia in alte locuri decat centrele de colectare se pedepseste cu amenda usturatoare si dosar penal?

Stiai ca cea mai nociva parte a unui frigider este freonul? Acesta ajunge direct in stratul de ozon al atmosferei cauzand pagube si distrugeri incredibile!

A venit momentul sa incetam sa criticam preturile mari, resursele putine si serviciile incomplete si sa beneficiem de ceea ce exista intr-adevar. RoRec, Asociatia Romana pentru Reciclare , anunta: „Misiunea RoRec este aceea de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protectia si imbunatatirea calitatii mediului inconjurator si a sanatatii umane, pentru utilizarea rationala a resurselor naturale, prin asigurarea de servicii complete de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si implicit prin reintroducerea in sectorul economic de materii prime.”

Contacteaza centrele de colectare din zona in care locuiesti

Daca un aparat electric nu te mai multumeste sau s-a defectat in timp, poate te gandesti sa il depozitezi in subsolul casei, in boxa, sau sa il cedezi rudelor care stau la curte pentru diferite intrebuintari. Iata ca acum ai o solutie mai buna, mai rapida si cu siguranta o solutie cu nuante de spirit civic , modern, democratic si civilizat.

Este foarte important sa nu arunci aparatul respectiv la gunoi, deoarece acest lucru este interzis! Renunta  sa il donezi persoanelor care strang fier vechi sau familiilor nevoiase, daca acesta nu mai este in stare buna de functionare.

Cauta centrul de reciclare cel mai apropiat de locuinta ta si transporta aparatul electronic sau electrocasnic la adresa cu pricina. Angajatii centrului vor prelua obiectul gratuit, iar din acel moment ai scapat.
 

Unul nou pentru cel vechi

Programul este sustinut tot de RoRec, Asociatia Romana pentru Reciclare, in colaborare cu producatorii de aparatura electronica si electrocasnica. Beneficiile promotiei depind de la producator la producator, insa avantajul este de partea ta.

Majoritatea ofertelor  iti promit o reducere de pret la cumpararea unui  produs, cu conditia ca tu sa aduci unul similar in schimb, pentru reciclat.

Cu alte cuvinte aduci frigiderul vechi si pleci cu unul nou, platind, bineinteles, diferenta de bani. Exista companii care accepta pentru reciclat un alt tip de produs (ex: un fier de calcat), pentru ca tu sa primesti reducerea la cumpararea unui produs din alta categorie (ex: storcator de fructe).

Regulile promotiilor se gasesc in general pe siteurile magazinelor de specialitate si a distribuitorilor locali.

Cea mai economica si practica varianta in acest moment consta in ridicarea aparatului vechi in momentul livrarii celui nou. Astfel, tu mergi in magazin, anunti ca detii o masina de spalat defecta sau pe care vrei sa o reciclezi, primesti reducerea de pret si in momentul in care angajatii iti aduc acasa noua masina de spalat, o vor ridica si pe cea veche pentru a o duce in punctul de colectare al firmei sale.

Dupa cum observi, se fac eforturi foarte mari atat din parte producatorilor, a distribuitotilor, precum si a asociatiilor nonprofit care se ocupa de aceste proiecte. Iata ca primul pas a fost facut! Fii un cetatean corect si recicleaza pentru a proteja natura si pentru a da o lectie de bun simt celor din jur.

 

Articole din aceasta categorie:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea