Amenajarea casei

#mobila #mobilier extensibil #mobila minimalista #reconditionare

Cum sa readuci la viata o piesa veche de mobilier

Piesele vechi de mobilier au un farmec aparte, sunt realizate din materiale de calitate superioara si, cu un pic de imaginatie si un buget mic, se pot transforma in piese suprinzatoare. Acestea sunt motive suficient de bune pentru a nu arunca la gunoi un dulap vechi sau a cauta in pod mobilierul primit de la bunica. Totodata, obiceiul de a vizita targul de vechituri poate fi o devarata vanatoare de comori - nu stii niciodata ce vei gasi acolo! Iata doua idei despre cum poti readuce la viata piese vechi de mobilier.

Biroul de scris

Camera ta de lucru ar arata fabulos cu acest birou lumios si vesel. Nu trebuie decat sa modernizezi un vechi birou de scris cu culori indraznete si un tapet complementar autoadeziv. Inlocuieste feroneria sertarelor cu ceva nou si usor de utilizat si bucura-te de rezultat! Vei avea un punct focal perfect pentru camera de lucru care, totodata, te va motiva si inspira sa te apuci de treaba.

Pausl 1 - curatare si slefuire

Indeparteaza rafturile, sertarele, usile si orice altceva se mai poate indeparta. Sterge praful si toate suprafetele cu un produs de curatare. Cu ajutorul unui bloc de slefuire cu granulatie fina, indeparteaza finisajul.

Pasul 2 - picteaza primul strat

Acopera suprafetele cu un strat de grund si lasa sa se usuce complet. Aplica apoi un strat din vopseaua dorita si lasa sa se usuce. Este posibils a fie necesara si a doua mana de vopsea.

Pasul 3 - aplica tapetul

Taie tapetul pe dimensiunile necesare cu ajutorul unui cutit ascutit. Indeparteaza suportul si aplica-l incepand dintr-un colt si eliminand bulele de aer. In final poti indeparta surplusul cu un cutit adecvat.

Pasul 4 - asambleaza biroul

Reasambleaza componentele si inlocuieste butoanele de la sertare si feroneria. Alege ceva care sa functioneze usor si, totodata, sa se potriveasca.

Fatada multicolora pentru scrin

Functional si distractiv, acest scrin sau consola de foaier, este locul ideal pentru a depozita obiectele necesare zilnice. In plus, va aduce un plus de culoare si lumina spatiului din casa ta. Trasforma un scrin vechi intr-o piesa de intrare indrazneata. Ai nevoie doar de o culoare inspirata pentru vopsea si un pic de geometrie. Alege doua culori care sa se armonizeze cu decorul de la intrare.

Pasul 1 - curatarea scrinului

Sterge de praf suprafetele si improspateaza lemnul cu un produs de curatare. Foloseste o carpa moale de bumbac care sa intre in toate fisurile din mobilier.

Pasul 2 - slefuieste suprafetele pe care le vei vopsi

Pregateste suprafetele pe care le vei vopsi, slefuindu-le cu un bloc de slefuire cu granulatie fina.

Pasul 3 - aplica banda adeziva pentru a crea figurile geometrice

Realizeaza designul cu banda adeziva. Pentru a deveni mai putin aderenta, atinge banda mai intai de haine - se va incarca cu scame si nu se va dezlipi cu tot cu vopsea.

Pasul 4 - vopseste

Alege combinatia de culori si aplica-le in cate doua straturi. Optional poti lacui suprafetele cu lac transparent.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare