Amenajarea casei

#perne decorative #bicarbonat de sodiu #pernute decorative #aspirat

Cum sa pastrezi si sa intretii pernutele decorative

Pernutele de canapea se murdaresc foarte repede si de aceea este nevoie de curatare frecventa. In afara de faptul ca poti schimba fetele sau husele de perna lunar, trebuie sa stii cum se curata efectiv pernele si cum le poti intretine astfel incat sa te bucuri cat mai mult timp de ele. Iata cateva sfaturi fare sa te ajute sa ai pernute curate si in stare excelenta.

1 Aspiratul pernutelor este unul dintre cele mai simple si eficiente moduri de a le curata. Prin aspirare, poti indeoparta praful si sa le mentii curate. Daca nu ai timp sa le cureti astfel zilnic, incearca sa incluzi aceasta operatiune in ritualul saptamanal de curatenie a casei.

2 Este recomandat sa scuturi pernele in aer si sa le pui la soare, macar o data pe saptamana. Nu conteaza daca e ger sau canicula. Astfel, ai ocazia sa omori germenii si sa indepartezi praful.

3 Spala macar o data pe luna husele pernelor si ale canapelelor, daca au fermoar si se pot indeparta usor. Husele se pot duce si la curatatorie sau le poti spala acasa, in masina de spalat .

4 Daca le bagi la masina de spalat, citeste, mai intai, instructiunile de spalare de pe eticheta. Nu uita sa bagi si un balsam frumos mirositor in masina pentru a profita de efectul lui, de cate ori stai in apropierea lor.

5 Pernutele de pe canapea se murdaresc si se pateaza foarte repede de mancare, bautura, urina, cerneala sau cosmetice. Daca se intampla asa ceva, inmoaie imediat husa intr-o solutie care scoate petele si nu o lasa sa se usuce. Daca este vorba de o pata mica, freaca bine pata cu ajutoru unei carpe inmuiata in detergent si apoi usuca locul cu ajutorul unui uscator de par .

6 Pentru a scapa de mirosul de animal impregnat in pernele decorative, poti folosi un spray special sau le poti freca cu o carpa impregnata intr-o solutie slab concentrata de apa cu detergent. O alta varianta este sa adaugi un varf de bicarbonat de sodiu intr-un vas cu apa si sa freci perna cu solutia rezultata.

7 Daca vrei sa beneficiezi de un parfum cu adevarat deosebit, poti ascunde printre pernele decorative cativa saculeti cu plante aromatice cu miros de lavanda, scortisoara sau iasomie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare