Amenajarea casei

#valentine's day #amenajare dormitor #ziua indragostitilor #dormitor #lumanari parfumate

Pregateste-ti dormitorul pentru Valentine's Day!

Ziua Indragostitilor, o sarbatoare a iubirii, merita celebrata cum se cuvinte. Chiar daca nu esti adeptul sarbatorilor importate, poti profita de aceasta ocazie - sau de Dragobete - pentru a amenaja un dormitor romantic. Iata ce ai putea face!

1 Insereaza un chaise longue

Un chaise longue poate fi o piesa de mobilier foarte nimerita intr-un dormitor romantic, cu conditia sa optezi pentru unul cu aspect vintage. O astfel de achizitie se preteaza oricarui tip de dormitor, iar in cazul unui chaise longue stilat, va completa perfect un spatiu decorat in stil decadent. Pentru si mai mult efect, poti plasa chaise longue-ul elegant in apropierea ferestrei, incadrat de draperii elegante.

2 Decoreaza cu luminite discrete

Luminitele decorative (chiar si cele pe care le-ai folosit in perioada sarbatorilor de iarna) pot fi o idee interesanta intr-un dormitor romantic. Acestea imprastie o lumina delicata, perfecta pentru a crea senzatia de intim si senzualitate in spatiul personal. Instalatiile luminoase de acest tip sunt disponibile in diverse forme si marimi - una dintre cele mai de efect este perdeaua luminoasa, pe care o poti plasa, printre altele, in apropierea patului.

3 Adauga pernute decorative

Intr-un dormitor stilat, dar mai ales confortabil, pernutele se afla la loc de cinste: pentru Valentine's Day, te poti folosi de efectul acestora pentru a crea o atmosfera intima, relaxanta. Alege pernutele decorative in functie de stilul dormitorului si tine cont de faptul ca un mix de imprimeuri, forme si culori arata, de obicei, excelent (cu conditia sa ai un anumit stil in minte). La final, poti completa patul cu o patura din blana artificiala, care sa invite la relaxare si rasfat.

4 Rasfata-te cu un covor din blana

Un covor din blana moale si pufoasa va completa perfect un dormitor care invita la relaxare si intimitate de Valentine's Day. Nu este nevoie sa optezi pentru unul de mari dimensiuni; de altfel, de bun gust sunt covoarele mici, pe care le poti amplasa in apropierea patului.

5 Presara petale de trandafir pe pat

Chiar daca trandafirii au devenit un cliseu al evenimentelor romantice, petalele presarate pe pat vor avea efectul scontat. Resfata-ti jumatatea cu un dormitor amenajat intocmai ca o camera de hotel, mizand si pe alte cateva detalii specifice Zilei Indragostitilor: o vaza cu flori parfumate si o cutie de bomboane de ciocolata.

6 Include un paravan stilat

Un dormitor mare poate fi impartit usor in doua sectiuni diferite cu ajutorul uni paravan. Acesta, insa, poate fi inserat si cu ocazia unei sarbatori precum Valentine's Day, pentru a contribui la atmosfera romantica, vintage, somptuoasa, pe care ti-ai putea propune sa o creezi cu aceasta ocazie.

7 Nu uita de lumanarile parfumate

Dintr-un dormitor romantic nu au voie sa lipseasca lumanarile parfumate. Intocmai ca instalatiile de lumini decorative, lumanarile creeaza o atmosfera intima, sexy. Pentru un efect suplimentar, alege lumanari cu arome afrodiziace, precum ylang ylang sau patchouli.

Sursa foto: favim.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare