Amenajarea casei

#amenajarea bucatariei #mobila veche #mobila bucatarie #bucatarie

Cum sa inveselesti o bucatarie veche

Daca te numeri printre cei care sunt plictisiti de aspectul bucatariei si nu te mai atrage deloc aceasta camera, cu peretii ei banali si mobila veche , poti incerca chiar acum sa schimbi ceva. Fiecare colt al bucatariei, piesa de mobilier sau aparat electrocasnic poate capata un nou aspect si este de ajuns sa adaugi doar putina culoare ca lucurile sa se schimbe drastic.

1 Daca placile de faianta au fost prost montate si au inceput sa se desprinda, inlatura-le pe toate cu ajutorul unui spaclu si repara suprafata, aplicand la final o vopsea lavabila colorata. Daca ai o bucatarie mica , fereste-te de culorile puternice ca verde, mov sau bleumarin.
2 Daca nu-ti mai place culoarea sau modelul placilor de faianta, le poti vopsi oricand sau le poti infrumuseta aplicand autocolante cu imagini vesele.
3 Masa din bucatarie poate capata un aspect cu totul nou, daca o vopsesti astfel incat sa se asorteze cu peretii.
4 Peretii bucatariei nu trebuie sa fie goi si banali. Inrameaza cateva imagini cu restaurante celebre sau vedete care iau masa si agata-le la vedere.
5 Peretii bucatariei pot fi infrumusetati si cu ajutorul unor obiecte de ceramica expuse pe post de obiecte de decoratiuni interioare. Farfuriile vechi, realizate manual si pictate cu motive etnice pot fi expuse in vecinatatea zonei de luat masa.
6 Podeaua din bucatarie poate fi acoperita cu un covor taranesc sau realizat manual, daca stilul bucatariei este rustic.
7 Corpurile suspendate pe care nu-ti permiti sa le schimbi pot fi imbunatatite daca le acoperi cu un tapet interesant sau folie autocolanta . De aemenea, pe usile dulapului poti lipi scoici, crengute de brad sau orice elemtn din natura care te inspira.
8 Schimba perdelele vechi cu niste draperii noi si vesele. Leaga-le cu funde mari si bucura-te de noua pata de culoare.
9 Vopseste frigiderul inr -o culoare electrizanta. Intereseaza-te la depozitele cu materiale de constructii ce fel de vopsea se potriveste materialului din care e facut frigiderul. Folia autocolanta poate avea aceasi efect.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului