Amenajarea casei

#dormitor #feng shui # acces la date electronice #lumina #lemn #usa #curatenie #electronice

Cum sa folosesti principiile Feng Shui in dormitor

Corpul si mintea trebuie sa se relaxeze dupa o zi de munca intensa, iar pentru asta, dormitorul - camera principala in care te odihnesti - este indicat sa fie placut, ademenitor si incarcat cu energii pozitive. Foloseste pentru asta principiile Feng Shui si alunga insomniile din viata ta. Mai mult, un dormitor incarcat de fluxul Chi te ajuta sa iti imbunatatesti si viata amoroasa. Citeste cum sa-ti transformi dormitorul in stil Feng Shui.

In esenta, arta chinezeasca Feng Shui te ajuta sa-ti transformi casa pentru a putea beneficia de linistea si armonia de care ai nevoie.

Usa

Usa dormitorului trebuie sa se deschida larg, intr-un unghi mai mare de 90 de grade, pentru ca energiile pozitive sa-si poate face loc si sa intre in aceasta camera.

Curatenia

Un dormitor ordonat este un dormitor care te va binedispune, asa ca ai grija sa faci curatenie in el. Aranjeaza-ti hainele in sifonier, debaraseaza cosul de gunoi, strange jucariile copilului sau revistele tale.

De asemenea, asternuturile de pat trebuie sa fie cat mai curate si aranjate. Daca ai un spatiu de depozitare sub el, ai grija sa fie in ordine.

Lumina

Pe cat posibil dormitorul tau trebuie sa fie luminat in mod natural. Monteaza-ti ferestre mari, pe unde sa poata intra lumina de afara care iti va crea o stare de bine. Un dormitor intunecat si neaerisit te va deprima si te va incarca de energii negative. De asemenea, evita montarea oglinzilor in dormitor.

Electronicele

Evita prezenta radio-ului, a calculatorului sau a televizorului in dormitorul tau. Mintea ta trebuie sa fie relaxata, nu incarcata de energiile emanate de aceste aparate. Daca totusi le ai, cel mai bine este sa le acoperi atunci cand dormi.

Culorile

Rosu, roz, alb, galben, verde sunt culori calde ce deschid atmosfera, relaxeaza starea de spirit si lasa armonia sa patrunda in dormitorul tau. Evita folosirea culorilor inchise.

Pozitia patului

Pozitioneaza-ti patul in asa fel incat sa nu fie orientat spre usa. Chinezii spun ca asa este pozitionat si cosciugul si asociaza aceasta pozitie cu cea a mortii.

Foloseste lemnul

In traditia Feng Shui, materialele naturale sunt de baza, asa ca mobila, in special patul, ar trebui sa fie din lemn.

Sursa foto:chictip.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului