Amenajarea casei

#bicarbonat de sodiu #chiuveta #desfundat chiuveta #teava de scurgere #solutii desfundat chiuveta

Cum sa desfunzi chiuveta in mod natural

Scurgerile infundate reprezinta o realitate frecventa in cele mai multe locuinte. Resturile de mancare, grasimea si alte substante transforma tevile in containere care, la un moment dat, cedeaza. Daca te-ai saturat de produsele din comert si vrei sa incerci solutii eco, descopera cateva metode prin care iti poti desfunda chiuveta in mod natural!

Inainte de a folosi solutii naturale pentru a scapa de scurgerile infundate, este important sa tii cont de faptul ca, pentru a fi eficiente, acestea trebuie sa fie utilizate frecvent, in scop preventiv.

Atunci cand le folosesti pentru a elimina reziduurile acumulate in tevile de scurgere , retine faptul ca solutiile naturale vor actiona mai incet decat produsele chimice din comert si este posibil ca procedura sa trebuiasca repetata de cateva ori pentru a obtine rezultatul scontat.

De asemenea, inainte de a purcede la desfundarea chiuvetei, verifica daca blocajul nu poate fi indepartata manual. In cazul in care eventualul ghem de par se afla in partea superioara a racordului, este posibil ca acesta sa poata fi eliminat cu ajutorul unui obiect lung, subtire, ce poate fi introdus in teava de scurgere.

1 Bicarbonat de sodiu cu otet de cidru de mere

Una dintre cele mai eficiente metode de curatare a tevilor de scurgere, pentru a evita acumularea de reziduuri, dar si pentru a le desfunda, este aceea de a amesteca 125 g de bicarbonat de sodiu cu circa 200 ml de otet de cidru de mere . Dupa ce reactia chimica, rezultata la contactul celor doua substante, are loc, tine minte sa lasi apa fierbinte sa se scurga prin tevile tale. Repeta procesul pana cand chiuveta ta permite scurgerea apei fara dificultati.

2 Bicarbonat de sodiu cu suc de lamaie

O alta metoda eficienta de a-ti desfunda chiuveta este aceea de aplica o solutie obtinuta prin amestecarea a 125 g bicarbonat de sodiu cu circa 200 ml de suc de lamaie. Acesta din urma este la fel de eficient ca otetul de cidru de mere, avand avantajul unui parfum mai placut. La fel ca in cazul solutiei anterioare, dupa scurgerea amestecului pe tevile infundate, da drumul la apa fierbinte pret de cateva minute.

3 Sare, borax si otet

La fel de eficienta ca metodele anterioare de desfundare a chiuvetei este si solutia obtinuta amestecand 50 g sare, 50 g borax si 100 ml de otet. Permite scurgerea solutiei prin tevile infundate si lasa apa fierbinte sa curga cateva minute. Chiar daca aceasta solutie naturala nu va avea efectul scontat din prima, dupa ce o vei repeta de cateva ori, scurgerea ta va fi lipsita de reziduuri.

4 Apa clocotita

Nu de putine ori, scurgerile se infunda din cauza uleiurilor si a grasimilor care ajung in tevi si care se solidifica. Daca aceasta este problema cu care te confrunti, atunci afla ca un vas de apa clocotita ar trebui sa te scape de grasimile adunate pe peretii tevilor de scurgere. Asigura-te, insa, ca apa clocotita ajunge doar in scurgere, nu si in chiuveta, pentru a nu dauna materialului din care aceasta este confectionanta.

Sursa foto: www.mustknowhow.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare