Amenajarea casei

#scaun birou #mobilier birou #scaun #scaun ergonomic

Cum sa alegi un scaun ergonomic

Este extrem de important sa gasesti scaunul ergonomic potivit, mai ales daca lucrezi ore intregi la birou, in fata computerului. O pozitie nepotrivita pe un scaun de proasta calitate poate duce la o gramada de probleme: dureri de ceafa, de spate, dureri de cap si diverse alte afectiuni, asa ca trebuie sa aflii chiar acum cum sa alegi scaunul potrivit.

Cand te-ai hotarat sa cumperi un scaun ergonomic , nu face aceeasi greseala ca toata lumea, adica sa cauti un model atragator, modern si ieftin. Exista cu totul alti factori de care trebuie sa tii cont.

Un bun scaun ergonomic va spori productivitatea in munca si este creat anume pentru a se adapta natural formei corpului uman. Termenul ergonomic se poate aplica si altor piese de mobilier de birou, cum sunt taburetii, birourile, computerele, tastaturile.

Scaunul ergonomic este facut ca sa ofere suport corpului in locuri in care un scaun de birou obisnuit nu poate. Majoritatea scaunelor de birou sunt rigide si au forme drepte, nefiind create dupa forma corpului uman sau dupa principiul comoditatii.

Pentru cei care petrec multe ori pe zi, in fiecare zi, stand la birou, in fata computerului, un scaun ergonomic potrivit poate fi extrem de important. Scaunul ergonomic se poate regla in functie de inaltimea, greutatea si nevoile fiecaruia pe inaltime, dupa unghiul de aplecare al spatarului, dar si pentru pozitia cotierelor etc.

Este important sa alegi cu atentie si materialul din care este facut scaunul ergonomic. Incearca mai multe scaune pana il gasesti pe cel potrivit. Scaunele realizate din piele sunt mai scumpe, dar pielea este mai flexibila si comoda.

Verifica daca scaunul beneficiaza de toate reglajele dorite de tine si daca poate sa se adapteze la nevoile corpului tau. Partea cu roti, care se sprijina pe podea, ar trebui sa fie destul de rezistenta, iar spatele tau ar trebui sa stea relaxat cand te sprijini pe spatarul scaunului.

Probabil iti va fi greu sa alegi rapid, pentru ca scaunele ergonomice se gasesc in mai multe stiluri si forme, insa nu te jena sa ceri vanzatorului toate datele posibile despre el pentru ca nu este o achizitie intamplatoare.

Pont: Unele scaune ergonomice au un sistem de masaj incorporat, iar daca ti le permiti, poti face o afacere buna, profitand de masaj in pauza de lucru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea