Amenajarea casei

#burlan #burlan casa #curatare burlan #desfundat tevi

Cum sa cureti un burlan

Sosirea toamnei, cu frunze uscate si cu vreme ploioasa, poate crea probleme in jurul casei. Afla cum sa cureti un infundat.

Cand resturile vegetale iti infunda jgheaburile si burlanele din jurul casei, pune-ti manusile si rezolva rapid si usor problema.

Prima solutie este curatarea cu furtunul, urmata de desfacerea burlanului in bucati. Aceasta poate fi o sarcina care implica efort si timp din partea ta, dar este preferabila solutiilor alternative de desfundat.

Daca burlanul s-a infundat la unul dintre capate, poti rezolva problema cu un bat, insa daca nu este usor sa ajungi la cheagul format, nu este recomandat sa folosesti obiecte metalice ascutite sau "sarpele" folosit . Acestea pot rupe metalul sau plasticul subtire din care sunt produse cele mai multe burlane.

Un burlan gaurit nu-si va mai indeplini functiile cu succes si gaurile pot chiar incuraja infundarea acestuia cu frunze uscate.
 

Curatarea cu furtunul


Ca sa desfunzi burlanul, incearca mai intai solutia simpla. Pune furtunul la gura de scurgere de la capatul de jos al burlanului si da drumul la apa la presiunea maxima.

Daca burlanul ramane infundat, incearca sa introduci furtunul in gura de scurgere de pe acoperis. Nu forta niciodata capatul furtunului in deschizaturile burlanului, deoarece ii poti provoca daune ce pot duce la inlocuirea lui prematura.

Clatirea periodica a burlanului cu furtunul de-a lungul intregului an poate preveni infundarea grava a acestuia.
 

Desfacerea burlanului


Daca nu ai avut succes in incercarea de a desfunda burlanul cu furtunul din gradina ta, urmatorul pas este desfacerea lui pentru curatarea temeinica.

Desfa de jos in jus tuburile din care este format burlanul, folosindu-te de o . Daca segmentul infundat este situat mai sus de inaltimea ta, foloseste o scara. Pune scara pe o suprafata plana si asigura-te ca este stabila.

Dupa ce ai inlaturat materia vegetala care a infundat unul dintre segmentele burlanului, curata-le bine cu un jet de apa sub presiune inainte de a le asambla din nou.

Intretine si verifica in mod regulat jgheaburile si burlanele de pe acoperisul si din jurul casei tale pentru a preveni infundarea lor.

Sursa foto : Buildipedia.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea