Amenajarea casei

#locuinta #culoare #accesorii #amenajari interioare

Cum sa aduci toamna in casa ta

Toamna aduce cu sine una dintre cele mai frumoase palete de culori: valuri de ruginiu, maro, galben, verde te invita sa admiri natura in schimbare. Pentru a fi in ton cu noul sezon, decoreaza-ti casa cu farmecul toamnei. Iata cativa pasi pentru o transformare de efect.

1 Schimba accesoriile

Impodobeste-ti casa cu accesorii inspirate din culorile si texturile toamnei. Imprastie prin camere boluri pline cu frunze uscate, conuri sau portocale. Asorteaza-le cu lumanari colorate, de dimensiuni diferite. Mizeaza in special pe cele in nuante de rosu, auriu, maro, portoccaliu, iar daca iti doresti un efect mai dramatic, atunci opteaza pentru negru si mov.

Inspira-te din ingredientele bucatariei si adauga bolurilor tale decorate sau farfuriilor pline cu lumanari boabe aromate de cafea sau seminte de dovleac . Umple un cos din nuiele cu felii de paine uscata (diferite forme) si garniseste-l cu un servetel din material textil, cu imprimeurile toamnei. Umple un alt cos cu flori uscate si eucalipt.

Nu uita de tacamuri si fetele de masa. Achizitioneaza un set de farfurii inspirat din culorile toamnei, pe care sa il folositi de fiecare data cand serviti masa. Asorteaza de asemenea servetelele si fata de masa anotimpului. Nu ezita sa imprimi chiar tu diferite obiecte cu ajutorul unei frunze (de data aceasta o frunza verde, sanatoasa) si unor culori pentru textile. Tot ce trebuie sa faci este sa pictezi nervurile frunzei cu vopsea si sa o imprimi usor pe materialul textil.

2 Incanta-ti simturile

Atunci cand decorezi, trebuie sa stimulezi toate simturile. Asadar, apeleaaza la lumanari parfumate si boluri cu plante aromate pentru a aduce miresmele toamnei in casa ta. Poti trece de la aroma oceanului pana la cele care miros a prajituri gata scoase din cuptor, scortisoara sau mar. Pentru a completa aceste mirosuri, foloseste-te de lumanari imbracate in betisoare de scortisoara sau felii uscate de mar.

3 Creeaza o ambianta calduroasa

Pentru ca vremea urata de afara te impinge sa petreci mai mult timp in casa, transforma-ti interiorul intr-o locuinta primitoare. Este timpul sa scoti din dulapuri paturile pufoase si pernele acoperite cu materiale textile mai groase.

Combina pernele si cearsafurile albe garnisite cu dantela, cu cateva pernute mai mici, in culori solide.
Dcaa iti doresti sa faci o investitie mai consistenta, atunci achizitioneaza un scaun balansoar.

Adu in casa ta ceva din aerul romantic parizian adaugand mici accesorii care te invita la visare. Un ceas cu aspect antichizat, tablouri cu fraze celebre, sfesnice si un candelabru , toate acestea vor completa atmosfera primitoare.

Pentru un aspect mai modern, alege fotografiile in alb-negru sau scoate de la naftalina poze vechi apartinand familiei tale. Inlocuieste tablourile colorate cu aceste imagini, transformandu-le la un magazin specializat in postere sau tablouri. Nu uita sa optezi pentru rama potrivita, tot cu aspect antichizat.

Daca vrei sa adaugi aceeasi patina si obiectelor de mobilier sau pervazului, atunci inmoaie un burete in vopsea aurie si preseaza-l usor de materialul pe care vrei sa il vopsesti.

Adauga la ferestre perdele fluide, care sa pluteasca usor prin camera atunci cand vantul se strecoara inauntru si completeaza-le cu draperii grele, de asemenea inspirate din culorile toamnei. Aseaza langa pervaz o gramajoara de carti suprapuse, cu un aspect clasic sau opteaza pentru un cos umplut cu lemne proaspete.

Nu uita ca designul incepe chiar de la intrarea in casa, asa ca agata la intrare o corontita realizata din macese, crengute cu frunze, mere sau portocale uscate, bete de scortisoara.
 

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea