Amenajarea casei

#dilema dus #dilema cada #cada #dus #dilema

Cum rezolvi rapid dilema cada vs. dus

Cand iti utilezi sau iti renovezi baia, una dintre dilemele principale pe care le poti avea este alegerea unei cabine de dus sau a unei cazi. Fiecare optiune vine cu propriile sale avantaje si dezavantaje, iar decizia iti apartine in totalitate, fiind vorba, in principal, de preferintele tale.

Indiferent pentru ce vei opta in final, pentru cada sau cabina de dus, trebuie sa te asiguri ca faci alegerea nu doar in functie de gusturile tale, ci si de aspectele obiective ale acestor echipamente pentru baie. Afla mai jos care sunt aspectele pozitive, dar si dezavantajele fiecarei variante in parte.

Cada de baie

Cada de baie reprezinta o oportunitate minunata de a crea un spatiu perfect pentru relaxare dupa o zi plina. Totusi, aceasta poate ocupa destul de mult spatiu, nefiind optiunea ideala pentru o baie de dimensiuni mici.

Avantaje

  • O mare parte dintre apartamente au deja o cada integrata in baie. Trebuie sa stii ca acest lucru reprezinta un element important pentru potentialii cumparatori, mai ales daca este vorba despre o familie cu copii.
  • O cada aduce un plus de valoare casei pe piata imobiliara, asa ca vei putea obtine o suma semnificativ mai mare daca vei decide sa vinzi actuala locuinta.
  • Cazile sunt disponibile in foarte multe variante si marimi, inclusiv sub forma de sine statatoare. Astfel, vei putea pozitiona cada oriunde doresti, chiar si in mijlocul incaperii, pentru un aspect elegant si modern.
  • O cada poate aduce si beneficii pentru sanatate, atunci cand faci o baie cu saruri nutritive sau spuma parfumata, pentru a te relaxa, a-ti detensiona muschii si a-ti odihni corpul la finalul zilei.

Dezavantaje

  • Principalul dezavantaj al cazii este spatiul semnificativ pe care il ocupa in camera. In cazul in care baia ta nu este foarte incapatoare, este posibil ca o cada sa ofere un aspect inghesuit si o atmosfera nu tocmai primitoare.
  • De asemenea, daca printre cei ce locuiesc in casa se numara batrani, persoane cu dizabilitati sau cu anumite afectiuni, o cada va fi mult mai dificil de utilizat in comparatie cu o cabina de dus.
  • Totodata, daca iti doresti o baie eco-friendly, cada nu este cea mai indicata alegere. O baie in cada va consuma mai multa apa decat un dus rapid.

Cabina de dus

Daca ai un stil de viata activ si esti intotdeauna pe fuga, o cabina de dus este varianta potrivita pentru tine. Sunt insa si situatii cand aceasta optiune nu este cea mai satisfacatoare.

Avantaje

  • Un dus in baie inseamna rapiditate si eficienta. Poti face un dus energizant in doar cateva minute, fara ca factorul de confort sa fie diminuat in vreun fel.
  • Accesul in cabina se face extrem de usor, mai ales in cazul caditelor de dus slim sau a dusului walk-in. De aceea, dusul e o optiune adecvata si pentru varstnici sau persoane care sufera de afectiuni locomotorii.
  • O cabina de dus ocupa mai putin spatiu decat o cada, reprezentand alegerea ideala pentru o baie ingusta.

Dezavantaje

  • Daca planuiesti sa iti extinzi familia sau deja ai unul sau mai multi copii, o cabina de dus nu este cea mai bună alegere. Cabina nu poate fi folosita pentru a face baie bebelusilor, iar pentru copiii de peste 3 ani poate reprezenta un pericol de alunecare.
  • De asemenea, daca este vorba despre o cabina de dus cu peretii din sticla, trebuie sa te asiguri ca materialul a fost tratat impotriva depunerilor de calcar. Altfel, igienizarea cabinei poate fi destul de dificila.

Asadar, analizeaza cu atentie toate avantajele si dezavantajele, compara-le si, in final, vei lua o decizie potrivita pentru tine si nevoile tale.

Sursa: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea