Amenajarea casei

#decoratiuni homemade paste # copii Paste # deocratiuni paste #decoratiuni diy # decoratiuni homemade #paste

9 decoratiuni de Paste pe care le poti face alaturi de copii

Pastele este momentul ideal in care copiii au ocazia sa isi testeze creativitatea, confectionand decoratiuni speciale specifice aceastei sarbatori.

Aranjamente florale, iepurasi in diverse forme si marimi, oua colorate sunt doar cateva idei care pot prinde forma in mainile celor mici si pot impodobi casa pentru Paste.

1. Flori de hartie

Impatureste in doua forme de hartie colorata pentru briose, apoi taie formele pe margini pentru a face petalele florii. Indoaie un fir de sarma si introdu-l in mijlocul florii, prin trei-patru straturi de hartie. Lipeste banda adeziva la baza florii si apoi continua sa infasori intreaga coada a florii cu banda.

2. Puisori din borcane

Pentru a face aceasta decoratiune speciala pentru Paste, ai nevoie de un borcan si cateva culori speciale pentru a picta pe sticla. Cei mici pot desena un puisor vesel in culori vibrante, pe borcanul care apoi se poate transforma intr-o decoratiune pe masa festiva.

3. Puisori din carton de oua

Aceasta decoratiune ii va invata pe copii sa recicleze, dand o alta intrebuintare materialelor, care atlfel ar ajunge la cosul de gunoi. Cartoanele de oua se decupeaza si se decoreaza pentru a arata ca niste puisori colorati ce sunt o decoratiune perfecta pentru Paste.

4. Oua cu buline colorate

O decoratiune usor de facut, dar de mare efect, este cea cu oua pe care copiii pot lipi stickere colorate. Un model care va fi, cu siguranta, apreciat este cel cu buline colorate aplicate pe oua.

5. Palarii iepurasi

Iepurasii nu au cum sa lipseasca dintre decoratiunile de Paste. Din carton alb simplu, poti face niste palarii care seamana perfect cu niste iepurasi. Impatureste cartonul in forma conica, lipeste urechi din carton, deseneaza ochii si gura si nu uita si de mustatile iepurasului. Palariile pentru petrecere sunt simplu de facut si vor fi apreciate atat de copii cat si de adulti.

6. Fructe cu urechi de iepurasi

Ambaleaza fructele, cum ar fi merele sau portocale, in hartie pentru impachetat, iar la capete decupeaza urechi de iepurasi. Vei mai avea nevoie de putina banda adeziva si o bucata de panglica colorata.

7. Oua de Paste din baloane

Din cateva baloane simple si colorate poti face un frumos “buchet” cu oua de Paste. Deseneaza cu vopsea modele specifice pentru ouale de Paste si vei obtine o decoratiune perfecta pentru zilele de sarbatoare.

8. Oua marmorate

 

Alege cateva nuante preferate de oja pentru unghii si foloseste-le pentru a obtine niste oua marmorate care vor arata special. Pune ouale in apa amestecata cu oja si ai grija ca acestea sa fie acoperite complet de amestecul colorat. Recomandarea este sa faci aceste oua doar pentru decor si nu pentru a le consuma. Cand vopsesti ouale cu oja foloseste manusi de plastic, pentru ca este posibil sa te murdaresti.

9. Vaze de flori din coji de oua

Transforma cojile de oua in niste vaze in miniatura petru flori de sezon. Foloseste ceara topita pentru a lipi fiecare coaja de ou pe o tava, in felul acesta vor avea stabilitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului