Amenajarea casei

#camera copii #casa #decorare casa #amenajare casa # decorare camera fata

Cum redecorezi camera fiicei tale

Renovarea camerei unui copil este un demers care iti pune creativitatea si bugetul la mare incercare. Pentru a putea face fata unei astfel de provocari, este important sa ai in vedere cateva trucuri pe care le poti pune in practica oricand. Iata cateva sfaturi care iti vor fi de folos la redecorarea camerei fiicei tale!

Alege culori care trec testul timpului

Cat fiica ta este inca micuta, poti fi tentata sa te orientezi catre culori foarte feminine pentru decorul camerei sale. Inainte de a-i colora camera in nuante pastelate de roz si de galben, gandeste-te ca peste numai cativa ani micuta domnisoara va fi nemultumita de coloritul camerei sale si va dori nuante mai putin feminine.

Pentru a preveni din timp aceasta schimbare de preferinte, opteaza de la bun inceput pentru o cromatica neutra. Albul este varianta ideala, intrucat o camera de acest tip poate fi colorata prin decoratiuni diverse (si usor de inlocuit).

Daca totusi iti doresti sa zugravesti peretii in nuante vesele, mergi pe variantele mai intense ale culorilor de mai sus (roz si galben). Un perete galben aprins, presarat cu accente fuchsia ar putea rezista in topul preferintelor micutei tale ceva mai multi ani.

Cumpara mobilier multifunctional

Alegerea mobilierului pentru camera unei fetite este un proces chiar mai dificil decat selectarea cromaticii predominante a incaperii. Si in acest caz este esential sa iti faci un plan pe termen lung.

Daca fetita ta nu are acum decat cateva luni, ai putea sa investesti intr-un patut transformabil. Acesta poate fi aliatul tau de nadejde ani la rand, in functie de ceea iti ofera: dulapior inclus, posibilitatea de a se transforma intr-un pat pentru un copilas de cativa ani etc. O astfel de piesa de mobilier este mai scumpa decat una clasica, dar iti va fi de mare ajutor pe termen lung, cand nu vei fi nevoita sa cumperi un alt pat ori noi spatii de depozitare pentru fetita ta.

Investeste in spatii de depozitare

In ceea ce priveste spatiile de depozitare, acestea vor deveni mai numeroase pe masura ce fetita ta va creste. Pentru a preintampina aceasta nevoie de spatiu, investeste de cand micuta nu are decat cateva luni sau cativa anisori intr-un dulap masiv caruia sa ii poti adauga, la nevoie, noi rafturi, suporturi pentru umerase etc. Cu alte cuvinte, alege un dulap rezistent, de buna calitate, care sa poata fi transformat cu usurinta la nevoie.

Mizeaza pe transformari minore, dar de efect

Pe masura ce fiica ta va creste, iar preferintele sale se vor schimba, vei fi nevoit sa faci tot mai multe modificari in camera sa. Cum le poti face, fara a investi o suma mare de bani? Mizeaza pe transformari minore, dar cu impact major!

Spre exemplu, inlocuieste perdelele si draperiile de copilas cu unele de domnisoara, investeste in noi lenjerii de pat, adaptate varstei fiicei tale, schimba covorul cu desene animate cu unul mai "serios", insereaza un birou potrivit unei viitoare domnisoare etc. Toate aceste schimbari vor crea o noua atmosfera in interiorul camerei, fara a fi nevoie de o redecorare completa.

Foto: nexthomedesign.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea