Daca vrei ceva special pentru ziua nuntii tale renunta la ambientul clasic cu decoruri albe si buchete de trandafir. Poti sa iesi putin din tipare alegand o nunta cu tematica . Nu este nevoie sa inchiriezi costume de epoca pentru toata lumea sau sa sari cu parapanta. Succesul sta in detalii. Invitatii vor remarca cu siguranta despre ce este vorba si se vor bucura de atmosfera deosebita.
1 Aranjamentele florale
Daca te-ai hotarat ce tema alegi, poti sa te gandesti deja la flori. Acestea trebuie sa fie alese in functie de cromatica generala a nuntii. De exemplu, daca ai optat pentru o tema conservatoare, poti folosi culorile alb, rosu, visiniu, verde sau albastru. Opteaza pentru niste flori rafinate care sa simbolizeze eleganta, cum sunt trandafirii sau crinii.
Poti folosi buchete de flori salbatice daca tema nuntii tale este medievala sau rustica. Pastreaza floarea soarelui pentru o tema inspirata din frumusetea salbatica a naturii.
Daca nunta ta este inspirata de anotimpuri, poti alege pentru sezonul estival buchete formate din ferigi si cale. Toamna poate fi sugerata foarte usor alegand buchete din frunze uscate si gerbere portocalii sau rosii. Daca ai o tema de iarna poti folosi un aranjement floral din crengi de brad si vasc, iar pentru primavara poti alege lalele, narcise si frezii.
Pentru o nunta pe plaja te poti indrepta catre flori de origine exotica precum orhidee sau strelitia,
2 Decoratiunile pentru masa
Alege cu grija toate elementele: fata de masa, decoratiile de pe masa, tacamurile, decorarea scaunului si a localului. Imbina culoarea preferata cu tema dorita si aplica aceasta combinatie la toate elementele care tin de decor.
Daca organizezi o nunta traditionala, rustica sau cu influente medievale atunci alege materiale mai grele, impunatoare, din catifea sau velur. Pentru o tema de nunta clasica sau conventionala materialele folosite trebuie sa sugereze rafinament, simplitate si eleganta. Poti alege mateasa, satenul sau organza.
Pentru culorile toamnei poti presara frunze galbene si rosii pe fata de masa sau pe cartonasele de asezare a invitatilor. Poti sa gasesti chiar farfurii, servetele si tacamuri decorate cu simbolul nuntii.
Daca ai decis sa iti faci nunta pe plaja este recomandat sa alegi materiale de culori deschise din in, bumbac sau matese. Acelasi principiu il poti aplica daca nunta ta este inspitata de vara unde poti adauga si culorii mai vesele cum ar fi galbenul si albastrul.
Pentru o nunta inspirata de primavara, anotimp cand natura se trezeste la viata, poti sa folosesti la decorarea mesei culoare verde. Gargaritele din lemn in minuatura pot da nota personala aranjamentului final.
3 Mancarea si bautura
Se poate incorpora cu usurinta tema nuntii tale si in meniu. Daca iti doresti o nunta care sa va reaminteasca de apa marii si de nisipul fierbinte, atunci serveste preparate pe baza de peste sau fructe de mare.
Pentru o nunta rustica va trebui sa te inspiri din bucataria traditionala romanesca. Sarmalutele, friptura de oaie si mamaliga sunt de nelipsit din meniul tau. Pentru un meniu primavaratic poti sa folosesti in meniu mancaruri care au la baza legume proaspete.
Daca tema nuntii este iarna poti sa servesti la desert o placinta de mere si pentru o nunta inspirata de toamna, o placinta de dovleac. Daca iubesti anotimpul verii, atunci serveste la nunta salate din legume de vara , mancare usoara, inghetata si bauturi reci preparate natural.
Asorteaza vinul servit cu anotimpul de inspiratie al nuntii dar si cu felurile de mancare. Indiferent de anotimp si inspiratie, trebuie sa ai in minte tipuri de mancare usoare.
Ai nevoie de un fotograf pentru nunta ta? Gaseste fotograf nunta pe www.cautafotograf.ro.
Pentru sfaturi utile, tendinte in design si solutii practice pentru locuinta ta, aboneaza-te la Newsletterul Casa si Gradina.