Amenajarea casei

#fier forjat #dormitor #cottage #amenajare

Cottage, stilul rustic englezesc

Iti place mobila de epoca din lemn lucrata manual, dar nu ai timp de alergat prin magazinele de antichitati? Iti doresti pentru casa ta piese de mobilier in stil classic si nobil dar in acelasi timp noi? O varianta la care poti apela usor este mobila pictata manual.

Atat prin tehnicile de fabricare, cat si prin implicarea artistului care il decoreaza, mobilierul pictat manual va aduna cuvinte de admiratie de la toti cei care iti trec pragul.

In Romania zilelor noastre, stilul rustic englezesc ( Cottage ) se dovedeste a fi popular. El este potrivit pentru amenajarea apartamentelor noi cat si a celor vechi. Casele vechi si mai ales casele de vacanta sunt si ele foarte potrivite acestui stil.
1
Metoda de productie

Una dintre putinele fabrici de astfel de mobilier din Romania se afla la Oradea. Originile Ailesbury se regasesc in mobilierul pictat de artistii locali din satele din Marea Britanie. William Vernon, directorul general al acestei fabrici a acceptat sa ne dezvaluie cateva din secretele mobilierului pictat.

“Este facuta din materiale de calitate: lemn de fag si MDF inramat in tei. Utilizam MDF-ul (Fibra de Densitate Medie) pentru ca acest material ofera stabilitate si durabilitate pe termen lung suprafetelor vopsite.” a declarat domnul Vernon.

Pictura manuala este aplicata dupa vopsirea si lacuirea produselor. Intr-un atelier separat, artistii pot sa se desfasoare intr-un mediu linistit si calm. Dupa ce a fost pictat, mobilerul este reintrodus in fabrica pentru pentru aplicarea ultimului strat de lac transparent. Acest lac va proteja picturile.

2 Metode de personalizare

“Trebuie sa cautam piese cu linii fine si gratioase, cu finisaje mai putin lucioase sau rigide. In loc de alb sau negru putem alege nuante de fildes sau negru antichizat. Piesele patinate sau pictate manual sunt optiuni ideale”, a spus William Vernon.

Exista o gama variata de culori si motive din care poti sa alegi pentru a-ti decora dormitorul in stilul “Cottage”. In cazul in care iti doresti ceva special, poti veni chiar tu cu modelul in care va fi pictata mobila.

“Mobilierul poate fi comandat in orice culoare pe baza codurilor din paleta standardului de culori RAL si cu orice model de pictura, in functie de preferintele clientului. Perioada de executie a produselor personalizate dureaza intre 6 si 8 saptamani”, a explicat domnul Vernon.

O alta metoda de personalizare sugerata de William Vernon a fost incorporarea tapetului folosit in camera pe fetele sertarelor.

Si daca esti hotarat sa iti amenajezi dormitorul intr-un ambient rustic englezesc, iata zece sfaturi pentru a obtine rezultatul dorit:


1. Pardoseala din camera ar trebui sa fie de lemn. Poti opta si pentru mocheta sau covoare, dar acestea trebuie sa fie de culoare deschisa.

2. Culoarea peretilor trebuie echilibrata cu mobilierul. Daca peretii sunt pastel atunci poti alege o mobila de culoare inchisa. Daca peretii sunt de culoare inchisa atunci mobila trebuie sa fie o culoare deschisa. In cazul amenajarii camerei cu mobilier nepictat si neornamentat, camera trebuie decorata cu tapet cu motive florale si vioaie.

3. Este recomandat ca mobilierul dintr-un dormitor sa provina de la mai multi producatori, sau sa fie din mai multe game. Cand mobila este din aceeasi gama, camera are un aspect frumos, dar prea unitar.

4. Alege accesorii din bronz in locul celor din inox. Piesele pictate manual se potrivesc de minune cu acest stil; de asemenea, fierul forjat si impletiturile de rachita sunt materiale foarte potrivite pentru stilul Cottage.

5. Lenjeria de pat, draperiile si tapiteriile reprezinta parti vitale pentru ambientul traditional englezesc; imprimeurile sunt secretul. Cauta imprimeuri mari sau mici, dungi, motive paisley sau toile.

6.
Acest stil este asociat cu culori deschise precum fildes, crem si nuante pastelate; folosind si culori de baza, ca: rosu, negru sau albastru se poate obtine un ambient “Cottage”.

7. Camera trebuie sa arate locuita, primitoare si confortabila. Poti accesoriza cu carpete mici sau perne colorate; cuverturile matlasate sunt ideale, indiferent daca sunt asezate pe pat sau pe fotoliu.

8. Foloseste picturi sau fotografii inramate in rame patinate sau cu efect de metal antic pentru a decora peretii.

9. Pe blatul unei mese sau a unei comode poti crea o mica expozitie cu piesele antice: un set de servit ceai, sticle decorative sau bibelouri.

10. Florile
din incapere, indiferent ca sunt naturale sau artificiale pot sta foarte bine intr-o vaza veche sau intr-un vas din metal.

Afla mai multe informatii despre stilurile de amenajare:

Pentru sfaturi utile, tendinte in design si solutii practice pentru locuinta ta, aboneaza-te la Newsletterul Casa si Gradina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului