Amenajarea casei

# hol apartament #amenajare camerei #hol

Cum amenajezi un hol de apartament

 

In multe apartamente holurile de la intrare sunt inguste si lungi, facand legatura intre dormitoare, living, bucatarie si baie. Amenajarea unui astfel de hol devine o adevarata provocare.

Trucuri de care sa tii cont cand amenajezi holurile lungi si inguste

- Alege culori deschise sau chiar alb pentru peretii laterali si o culoare accent, cum ar fi rosu, portocaliu sau violet, pentru peretele din capatul holului. Aceasta imbinare de culori da senzatia unui spatiu mai larg.

- Podea trebuie sa fie deschisa la culoare. Poti face asta prin achizitionarea unor finisaje in nuante deschise sau cu ajutorul unui covor foarte colorat si cu un imprimeu mare. Acesta trebuie asezat in mijlocul holului pentru a largi vizual incaperea.

- Holurile par intunecate si lipsite de caldura si pentru ca, de obicei, nu patrunde lumina naturala. In aceasta situatie este recomandat sa montezi cateva corpuri de iluminat, in afara de cel principal, din mijlcoul plafonului. Spoturile sunt o alegere potrivita in acest sens.

- Foloseste accesoriile potrivite pentru a crea iluzia unui spatiu mai generos. O oglinda de mari dimensiuni asezata in fata unei surse de lumina, un tablou cu multe culori o masuta ingusta si inalta pe care sa amplasezi cateva lumanari decorative. Aceste accesorii te ajuta sa spargi monotonia din incapere, ea devenind un spatiu personalizat si care nu mai reprezinta doar o sectiune practica a locuintei.

Cum amenajezi un hol deschis catre living – open space

Acest tip de hol ar trebui sa fie decorat simplu, fara obiecte in plus, pentru ca trecerea catre sufragerie sa se faca in mod lin. Poti sa te limitezi la un cuier simplu si la un pantofar, fara alte obiecte.

Culorile pe care le folosesti trebuie sa fie alese in functie de nuantele folosite in sufragerie. Ele ar trebui sa fie din aceeasi paleta, pentru ca nu se crea disonanta intre cele doua spatii.

Cum zugravesti holul

Pentru ca, de obicei, pe hol nu patrunde lumina naturala, este indicat sa folosesti culorile deschise. De asemenea, designerii recomanda sa folosesti nuante calde, care sa imprime o atmosfera cat mai placuta.

Poti opta si pentru o nuanta deschisa predominanta si un perete accent int-o culoare puternica. El va contura camera si ii va da un aer modern. Alegerea culorilor pentru pereti este o chestiune de gusturi, dar nuantele folosite sunt foarte importante pentru intregul ambient al casei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea