Amenajarea casei

#casa #mobila #dulap #amenajarea casei

Cum alegi dulapul de pantofi

Pantofii risca adesea sa strice complet aspectul unei incaperi, atunci cand sunt lasati la vedere. De asemenea, trebuie pastrati in conditii cat mai bune, astfel incat sa aiba o durata de viata cat mai lunga. Dulapul de pantofi reprezinta un mobilier absolut necesar in orice casa. Pentru ca acesta sa fie cu adevarat functional, este recomandat sa respecti cateva reguli esentiale.


1 Foloseste mai multe dulapuri sau accesorii de depozitare pentru pantofi


Nu este de ajuns sa ai un singur dulap de pantofi. De obicei, acestea au o capacitate foarte limitata, de aproximativ 8-10 perechi. Incaltamintea ingramadita strica forma pantofilor si reprezinta o dauna severa in ceea ce priveste igiena.

Foloseste un dulap de pantofi pentru incaltamintea folosita in prezent, unul pentru cea din alte sezoane, de care nu ai nevoie acum si unul pentru papucii de casa, ai familiei sau pentru musafiri.

Nu incurca cele trei categorii, pentru ca se va produce un haos. De asemenea, nu este igienic sa amesteci incaltamintea de strada cu cea de casa.


2 Alege dulapul de pantofi care iti place


Exista numeroase tipuri de dulapuri pentru pantofi, de la piesele de mobilier din lemn la cutiile de plastic sau accesoriile din material textil, cu separeuri, care se pot suspenda.

Posibilitatile sunt nenumarate, astfel incat in mod cert vei gasi o solutie potrivita in spatiul casei tale. Pentru incaltamintea la care umbli mai rar poti opta pentru cutii, cele de carton sau cele de plastic, mai durabile.

Accesoriile din material textil pot fi suspendate de bara interioara a sifonierului. Insa nu este recomandat sa depozitezi aici incaltaminte de strada, deoarece vei contamina intregul haine .

Prefera, mai degraba, sa alegi cateva perechi de papuci de casa, de rezerva, pe care sa-i pui pe rafturile din material textil.

Alege rafturile din lemn care economisesc spatiu. Acestea pot avea o grosime extrem de mica, doar cat sa incapa pantofii. De asemenea, astfel de rafturi pot sa aiba picioare doar in fata, in timp ce partea din spate este prinsa de perete prin cuie.

Aceste dulapuri de pantofi sunt eficiente si ca piese de mobilier pe care se class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/poate" title="poate">poate aseza deasupra o vaza, un telefon, cateva fotografii etc.

Alege un dulap cubic, cu compartimentari patrate, pentru un interior modern, configurat geometric.


3 Aseaza dulapul de pantofi la indemana


Pentru incaltamintea folosita zilnic, trebuie sa ai undeva langa usa un dulap de pantofi pentru incaltamintea de strada.

Tot in aceasta zona este bine sa ai un alt dulap, separat, pentru papucii de casa. Poti face din aceasta piesa de mobilier o piesa multifunctionala.

Prinde pe o margine carlige pentru chei sau aseaza un telefon, un carnetel si ceva de scris. Vei folosi astfel la maxim spatiul respectiv.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea