Amenajarea casei

#alegere mobilier baie #mobilier baie #mobilier

Cum alegem mobilierul pentru baie?

De cele mai multe ori, micile detalii sunt cele care fac diferenta. Acest aspect este valabil atat in viata de zi cu zi, cat si in amenajarea interioara a casei noastre.

In ziua de astazi, atunci cand vine vorba despre amenajarea interioara a unei incaperi sau a unei locuinte, accentul cade pe detalii. In acest sens, ne referim la detaliile estetice care schimba cu totul aspectul unui element, dar si la detalii care fac utilizarea unor produse mult mai usoara, sigura, placuta si, de ce nu, mai confortabila

Sigur, intr-o locuinta vor exista, intotdeauna, foarte multe obiecte pe care le vom utiliza zilnic, insa unele dintre ele sunt esentiale pentru efectuarea rutinei zilnice, dar nu numai. Anul acesta se pune mult accent pe amenajarea interioara a baii. Tot mai multi producatori vin cu noi modele de produse si doresc sa schimbe complet conceptul legat de spatiul sanitar. Baia reprezinta spatiul in care ne putem bucura de intimitate pe deplin si in care ne putem relaxa asa cum dorim, mai ales dupa o zi grea. Tocmai de aceea este bine sa o amenajam dupa bunul plac si sa optam pentru produse de calitate.

Mobilierul de baie

Inainte de achizitionarea produselor de baie, trebuie sa luam in calcul produsele de care avem nevoie sau pe care dorim sa le amplasam in aceasta incapere. Cu siguranta, produsele nu vor fi putine, astfel ca ne va trebui un mobilier sanitar care sa ne ajute in organizarea acestora. Insa, nu doar acesta este rolul mobilierului. Daca mobilierul este dotat cu oglinda si lavoar, ne vom putea folosi de el pentru efectuarea rutinei de ingrijire personala, coafare etc.

Recomandarea noastra este sa achizitionati un set mobilier de baie care va ofera destul spatiu pentru depozitarea diferitelor produse, dar pe care puteti sa-l utilizati si in alte scopuri, precum cele mentionate. In plus, un mobilier de baie se poate integra rapid in orice stil si design si va oferi un spirit modern intregului spatiu sanitar.

Cum alegem mobilierul de baie potrivit

Daca tinem cont de cateva criterii de baza, atunci alegerea unui mobilier de baie nu va reprezenta o etapa grea in procesul de amenajare a baii. Asa cum este firesc, ne vom orienta catre un mobilier care sa nu ocupe tot spatiul din baie si care sa ne atraga atentia imediat. Insa, pentru a ne putea bucura de produs un timp indelungat, trebuie sa tinem cont de cateva aspecte, precum:

Dimensiunea

Aici conteaza foarte mult spatiul de care dispunem. Daca baia este de dimensiuni reduse, atunci ne vom ghida dupa mobiliere de baie mai mici, precum cele de 60-70 cm, ori vom lua in calcul achizitionarea unui soldat/ dulap tip coloana. Cel din urma ne permite sa utilizam si spatiile inalte, mai ales daca optam pentru un corp de 180-190 cm. In cazul in care baia este destul de mare, ne putem orienta atentia catre mobiliere de peste 100 cm.

Trebuie sa fim atenti si la obiectele din jurul mobilierului sau la locul in care dorim sa-l amplasam, deoarece nu ne-am dori sa ne lovim de el, ori sa nu putem deschide usa complet. Acesta trebuie sa fie amplasat doar in acel loc in care spatiul ne permite si in care ne putem desfasura activitatea fara incidente neplacute.

Materialul mobilierului

Industria mobilei, in general, s-a dezvolat continuu, astfel incat fiecare mobilier produs astazi sa fie realizat din materiale de inalta calitate si rezistente, cu multiple caracteristici care fac utilizarea acestuia mai usoara.

De regula, mobilierele pot fi realizate din pal, lemn masiv sau MDF. Insa, cele mai cunoscute si cele mai dorite mobiliere sunt cele realizate din MDF. Acest fapt se datoreaza avantajelor pe care acest material le prezinta, dar si rezultatului final deosebit. Aceste mobiliere se gasesc intr-o gama foarte larga de modele, forme, culori si dimensiuni, potrivite pentru toate gusturile, dar si pentru fiecare baie.

MDF-ul este un material asemanator lemnului masiv, insa mult mai usor de prelucrat. De asemenea, proprietatile sale sunt cele care au facut producatorii de mobile sa opteze pentru acest material, si nu pentru alt tip. MDF-ul rezista in timp, atat la impact, cat si la alti factori de mediu, precum apa (ori alte lichide), abur, cicluri de inghet-dezghet, temperaturi inalte sau scazute. Totodata, nici proprietatile termice sau fonice nu se lasa mai prejos.

Constructia mobilierului

Poate parea un criteriu banal pe care sa-l iei in calcul atunci cand esti in cautarea unui mobilier de baie, insa constructia mobilierului in sine poate dicta durabilitatea acestuia.

Un mobilier bine realizat nu va avea urme de vopsea scursa, aschii sarite pe alocuri sau margini ascutite, ba din contra. Chiar la inceput spuneam ca detaliile fac diferenta. Acest aspect se aplica si in aceasta situatie. De exemplu, daca un mobilier nerealizat corespunzator va avea colturile foarte ascutite, exista posibilitatea ca cineva din casa sa se raneasca in timp ce trece pe langa mobilierul in cauza. In plus, aceste mici defecte sunt inestetice si vor dezechilibra raportul calitate-pret.

Design / Stil

Dupa cum am mai spus, de cele mai multe ori optam pentru anumite produse doar pentru ca ne place aspectul lor si uitam de restul criteriilor de care ar trebui sa tinem cont, atunci cand facem o alegere, indiferent de natura sa. Cu toate acestea, mobilierul de baie trebuie selectat in functie de stilul in care dorim sa amenajam intreaga incapere.

Putem opta pentru un set mobilier elegant, modern, clasic etc. In cazul celor elegante, nuantele deosebite si combinatiile de culori sunt cele care vor iesi in evidenta si care vor schimba atmosfera din spatiul sanitar. De exemplu, in acest an, combinatiile de alb, auriu si negru au fost si sunt destul de cautate.

Cand vine vorba de stilul modern, cu siguranta ne gandim la un mobilier in nuante de alb, gri, negru sau orice alta culoare, acoperit de un finisaj lucios. Mobilierele sanitare moderne prezinta forme drepte si optiuni care fac utilizarea acestora mult mai usoara, precum manere subtile sau sistem de inchidere lenta (soft-close).

Diferenta dintre stilul modern si cel clasic este reprezentata de culori si detalii, in general. In stilul clasic, se pune accentul pe fiecare linie, manere (sub forma unor butoni) sau pe elementele decorative.

Daca iti doresti ca elementele din baia ta sa se potriveasca de minune, tine cont de stilul de amenajare pentru care ai optat si alege acel set mobilier care il completeaza cu succes.

Mobilierele Pierre Cardin

Atunci cand cineva realizeaza anumite produse superbe si raman contemporane chiar si la 40 de ani de cand s-au lansat, se poate considera un talent rar. Acesta este cazul marelui designer Pierre Cardin si al mobilierelor pe care acesta le-a creat. Designerul a fost perceput de multi altii drept un mare creator si vizionar, datorita mobilierelor extravagante pe care le creea.

Inspiratia lui a fost natura, iar visul sau era acela de a face oamenii sa adore munca sa (respectiv mobilierele), iar apoi sa-i vada cautand o solutie pentru a integra mobilierul in locuinta.

Mobilierele Pierre Cardin sunt realizate cu grija, astfel incat, pentru a intelege concepul de baza trebuie sa aruncam o privire mai atenta. Abia atunci viziunea lui Cardin va putea fi inteleasa pe deplin.

Colectia de mobiliere se extinde constant si urmareste sa schimbe atmosfera din orice spatiu sanitar. In acest mod, va fi imposibil sa nu gasesti mobilierul perfect pentru tine, familia si casa ta.

La realizarea mobilierelor s-au utilizat materiale de inalta calitate, precum MDF tratat, granit, oglinda securizata, leduri (iluminare LED) rezistente la apa etc.

Fiecare dintre aceste materiale a fost atent ales, astfel incat produsul finit sa nu aiba imperfectiuni, sa fie unul de calitate foarte inalta, iar beneficiarul sa fie multumit pe deplin de achizitie. Chiar si balamalele sertarelor si dulapurilor suspendate au fost realizate din materiale rezistente, intarite, astfel incat durata lor de viata sa fie una prelungita.

Mobilierul in sine este realizat din MDF tratat, de calitate inalta, rezistent la impact, socuri, cicluri de inghet-dezghet, aburi, lichide sau alti factori de mediu. La majoritatea mobilierelor, blatul a fost realizat din granit si are o grosime de 2 cm. De asemenea, blatul este acoperit de un strat generos de lac, cu finisaj lucios. Pe langa rolul de a proteja materialul in sine, lacul are rolul de a pastra un timp indelungat frumusetea blatului din granit si de a-l tine departe de aburi sau alti factori.

In realizarea oglinzii, s-a optat pentru oglinda securizata. Acest fapt se datoreaza proprietatilor acestui tip de oglinda si a riscului minim de ranire, in cazul in care oglinda s-ar sparge.

Lavoarul este realizat din ceramica sanitara de cea mai buna calitate si, in functie de modelul mobilierului, acesta poate fi incastrat sau cu montaj pe blat.

Mai pe scurt, fiecare element este bine ales si bine manevat, astfel incat intregul mobilier sa fie aproape perfect.

Ce este special la aceste mobiliere?

In primul rand, aspectul lor este special. Intreg setul mobilier incanta prin prisma combinatiei de culori si prin forma moderna si extravaganta pe care o prezinta. De la picioarele bine sculptate si pana la rama oglinzii, aceste mobiliere au fost gandite in detaliu, iar apoi create cu maxima atentie.

Detaliile sunt cele care fac diferenta. Inauntrul sertarelor, ne putem bucura de un spatiu bine compartimentat  si pregatit  special pentru buna si simpla organizare a produselor de baie si de ingrijire personala. De asemenea, acestea sunt dotate cu sistemul „soft-close”, care ofera un confort in utilizarea si care previne degradarea rapida si provocarea unor sunete neplacute.

La unele mobiliere, oglinda este dotata cu sistem de dezaburire. Acest aspect ajuta la mentinerea curata a oglinzii, ba chiar mai mult. Dupa o baie fierbinte, nu vom mai fi nevoiti sa stergem oglinda de aburi, ci doar sa apasam pe butonul touch pozitionat pe oglinda si sa asteptam putin pana cand sistemul isi face treaba. Suna bine, nu-i asa?

Acestea sunt doar cateva dintre superbele aspecte care caracterizeaza aceste mobiliere. Admiratia pentru aceste mobiliere va veni in momentul in care sunt vazute in realitate si intelese pe deplin. De obicei, arta, sub orice forma a ei, nu este rapid inteleasa, ci trebuie revazuta din parti diferite.

Montajul mobilierului: suspendat sau pe pardoseala?

Aceasta alegere se bazeaza foarte mult pe duritatea si rezistenta peretelui care va sustine intregul mobilier. In cazul in care peretele permite, se poate opta pentru un mobilier suspendat. Insa, trebuie sa tinem cont de faptul ca, pe langa greutatea mobilierului in sine, se adauga si greutatea produselor pe care le vom depozita. De aceea, este recomandat sa nu depozitam produse de curatare sau de ingijire foarte grele, ci doar acele elemente esentiale.

In cazul in care peretele nu permite sustinerea unui mobilier suspendat, va trebui sa optam pentru un mobilier cu picioare, adica, cu montaj pe pardoseala. Cand vine vorba despre aceste mobiliere, trebuie sa luam in calcul rezistenta pardoselii. Daca pardoseala este veche sau de slaba calitate, este posibil sa nu poata suporta un mobilier mai greu.

Ori, putem alege un mobilier care se monteaza atat suspendat, cat si pe pardoseala. Pierre Cardin s-a gandit la toate variantele, astfel incat sa poata satisface nevoile foarte multor persoane si sa exceleze prin unicitatea produselor sale.

In acest punct, conteaza foarte mult rezistenta peretilor, a pardoselii si mai apoi, gustul fiecaruia dintre noi.

Merita sa achizitionezi un astfel de mobilier de baie?

Un mobilier de baie te face sa nu irosesti fara sens spatiul din baia ta, ba chiar sa-l organizezi asa cum se cuvine. Componentele unui set mobilier sunt exact ceea ce ai nevoie, poate chiar putin mai mult. Acest aspect depinde de modelul ales si de „optiunile” cu care acesta a fost realizat.

Daca iti doresti un spatiu sanitar modern, care sa fie in ton cu tendintele actuale, ori o baie in care fiecare element isi indeplineste rolul cu succes, poti achizitiona un set mobilier de baie. Iar daca iti plac detaliile si pui accent pe lucrul bine facut, atunci mobilierele Pierre Cardin sunt pentru tine si familia ta. Alegerea pentru acasa este a ta!

Ingrijirea adecvata a unui mobilier de baie

Nu conteaza de cate ori utilizezi mobilierul. Acesta trebuie ingrijit adecvat, mai ales daca iti doresti sa te bucuri de el o perioada foarte lunga de timp. Mobilierele au fost concepute sa rezistente in timp si la diversi factori de mediu, insa o ingrijire regulata, macar o data pe saptamana, este necesara.

Recomandam ingrijirea mobilierului de baie cu ajutorul produselor de curatare non-abrazive si cu ajutorul unor lavete moi, care sa nu zgarie suprafetele acestuia. Daca este cazul, mobilierul poate fi curatat doar cu apa, pentru a inlatura posibile reziduuri sau praful depus.

Daca aceasta ingrijire are loc regulat si este adecvata mobilierului din spatiul sanitar, atunci durata de viata a acestuia este prelungita, cu siguranta.

In amenajarea interioara a spatiului sanitar trebuie sa avem in vedere faptul ca avem la dispozitie o gama foarte larga de produse care ne pot ajuta sa construim baia asa cum ne-am dorit.

Intotodeauna accentul cade pe detalii si pe calitatea cu care acestea au fost realizate. Noi recomandam achizitionarea unui set mobilier de baie, oricat de mic sau de mare, pentru un spatiu sanitar bine organizat si stilat. Forma, culoarea, tipul, stilul si dimensiunea mobilierului raman la alegerea fiecaruia, in functie de gusturi, nevoi si posibilitate.

Alege pentru acasa calitatea, eleganta, rafinamentul, stilul modern si doar acele produse care reprezinta o investitie pe termen lung!

FOTO: regata.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare