Amenajarea casei

# declaratii zodii #amenajare bucatarie #bucatarie #zodii

4 sfaturi care te ajuta sa ai o bucatarie optim amenajata

Atunci cand decizi sa iti amenajezi bucataria, trebuie sa iei in calcul atat aspectele ce tin de design, cat si de confortul utilizarii acestei incaperi. Indiferent daca petreci mai mult timp gatind sau nu, cat timp o amenajezi corespunzator, iti va fi si mai usor sa o intretii. Daca te pregatesti sa dai o noua infatisare bucatariei tale, te ajutam cu cateva sfaturi pentru a face cele mai bune alegeri.

 

1. Alege cu atentie pardoseala

Pardoseala schimba in totalitate intreg ambientul unei incaperi, in special pe cel al bucatariei. Insa, daca pentru dormitor sau sufragerie ai putea merge doar pe estetica, in bucatarie nu este recomandat sa folosesti acelasi principiu.

Ai nevoie sa faci alegeri inspirate, pentru a nu fi pus in situatia sa schimbi ceea ce tocmai ai implementat. Asadar, pentru bucatarie, este indicat sa te indrepti catre un tip de pardoseala rezistenta la umiditate, care sa fie usor de curatat, dar si de o buna calitate, pentru a face fata traficului intens zilnic.

Cele mai bune alegeri pe care le poti implementa in bucataria ta, in materie de pardoseli, sunt:

  • pardoselile din lemn tratat;
  • covoarele PVC;
  • gresia ceramica sau din piatra;
  • parchetul laminat;
  • pardoselile LVT (luxury vinyl tile).

Tine cont ca trebuie sa eviti alegerea unor pardoseli din lemn masiv sau a covoarelor. Gasesti si cateva sfaturi aici care sa te ajute sa faci alegeri inspirate pentru functionalitatea bucatariei tale.

2. Opteaza pentru un mobilier din materiale rezistente

Aceeasi atentie pe care o dai alegerii pardoselii, trebuie sa o acorzi si pentru mobilierul pe care ti-l doresti in bucatarie. Acesta trebuie sa fie din materiale rezistente la umiditate si temperaturi ridicate.

De asemenea, o importanta sporita trebuie sa o acorzi si blatului, care este indicat sa aiba o suprafata solida si placaj rezistent la apa, zgarieturi, caldura, umeazeala, pete, chiar si la mucegai. Poti alege piatra sau lemnul pentru ca alegerea sa fie una sigura.

Fronturile mobilierului sunt cele mai expuse conditiilor din bucatarie (aburi, temperaturi ridicate sau scazute). In acest caz, poti opta pentru MDF vopsit care sa reziste de-a lungul timpului.

3. Creeaza un stil pentru bucataria ta

Poate unul dintre cei mai importanti pasi care stau la baza unei amenajari optime este alegerea unui stil care sa reprezinte atat locul, dar si pe locatari. Asadar, inainte de a selecta materialele, gandeste-te cum vrei sa arate bucataria ta.

Odata ce te gandesti la acest aspect, iti va fi mai usor sa alegi ce ti se potriveste, dar si sa o organizezi functional. Poti sa iti faci bucataria:

  • moderna: mobilier cu design simplu, fara prea multe ornamente, etajere si accent pe cromatica;
  • clasica: cromatica neutra, simplitate, pardoseala ceva mai eleganta;
  • rustica: accent pe confort, simplitate si un spatiu conceput sa fie mai incarcat, dar sa tii evidenta fiecarui obiect.

4. Culorile sunt importante in amenajare

Culorile au un rol important in organizarea bucatariei. Indiferent de stil sau de forma incaperii, ele vin in completarea intregului ambient si contribuie si la o stare generala buna, atunci cand gatesti sau iei masa.

O combinatie destul de intalnita in bucatarii constă în utilizarea albului alaturi de o culoare puternica, care inspira un aer modern. Pentru mai mult dinamism si vitalitate, opteaza pentru culori puternice, insa ai grija sa nu fie un spatiu care sa incarce vizual. Pentru bucatariile mari, rosul se potriveste destul de bine, dar si albastrul. Asadar, s-ar potrivi sa alegi fie gresia in aceste culori, fie mobilierul.

In bucataria rustica sau clasica, maroul este culoarea predominanta, iar pentru a nu da gres in niciun stil, ai posibilitatea sa te indrepti catre negru sau alb.

Transforma bucataria intr-un spatiu optim, care sa se potriveasca personalitatii tale. Urmeaza sfaturile de mai sus si asigura-te ca faci cele mai inspirate alegeri.

FOTO: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea