Amenajarea casei

# inlocuire gresie #gresie baie #gresie

Cu ce poti inlocui gresia din baie

Cand ai in plan sa renovezi baia si cauti o solutie pentru a inlocui traditionala gresie care se foloseste in aceasta incapere, este important sa stii ca ai la dispozitie cateva alternative.

Inainte sa alegi materialul cu care vei inlocui gresia, incearca sa iti dai seama daca te-ar ajuta mai mult un material rezistent la umezeala, unul care se intretine usor sau vrei ceva care sa arate bine.

Lemn masiv

Poate ideea nu ti se pare practica, pentru ca lemnul masiv in baie are toate sansele sa se deterioreze destul de rapid. Dar daca iei masuri de precautie, poti evita aceasta problema. Pune chit de lemn intre spatiile dintre placi atunci cand instalezi podeaua din lemn masiv. Alta solutie preventiva este aplicarea a trei straturi de poliuretan pe baza de ulei sau poti aplica straturi suplimentare de lac, pentru o protectie mai sigura. In acelasi timp, sterge de fiecare data podeaua dupa ce ai facut dus pentru ca apa sa nu ramana pe podea.

Covoare de baie

Covoarele sunt o varianta foarte buna pentru aceasta incapere, mai ales ca pot fi scoase si spalate de cate ori este necesar. Covoarele actioneaza ca un invelis antimicrobian prevenind cresterea si raspandirea mucegaiurilor si a bacteriilor.

Beton

In cazul in care podeaua din baie este acoperita cu beton, asa cum se intampla in multe cazuri, ii poti da oricand un aspect mai clasic de piatra. Aplica acid pentru colorarea suprafetelor de beton si din cand in cand lustruieste podeaua. Atunci cand iti doresti ceva mai sofisticat decat aspectul clasic de piatra, poti vopsi betonul pentru a se asorta cu restul decorului din baie.

Placi din otel inoxidabil

O alternativa la traditionala gresie din baie o reprezinta si placile din inox. In cazul in care alegi acest material pentru baie, va trebui sa acorzi o atentie deosebita modului in care sunt taiate si decupate, pentru a nu exista colturi ascutite. Placile din otel inoxidabil se aplica la fel cu se aplica placile de gresie. Este important sa folosesti si suruburi sau sisteme de prindere tot din inox pentru a preveni rugina, deoarece acestea vor intra frecvent in contact cu apa din baie.

Panouri impermeabile pentru baie

Panourile impermeabile pentru baie sunt simplu de instalat si usor de curatat si sunt o alternativa la gresia folosita de obicei in baie. Suprafata panourilor este impermeabila, chiar daca este confectionata din placaj laminat.

Cauciuc cu aspect de piele

Un alt material care poate fi o alternativa practica la traditionala gresie din baie este un cauciuc cu aspect din piele. Acesta te ajuta sa combini aspectul elegant al pielii cu modul usor in care poate fi intretinuta o suprafata acoperita cu cauciuc.

Taie si decupeaza materialul astfel incat sa se potriveasca perfect pe podeaua din baie, apoi aplica-l pe jos. Cauciucul se pune usor si podeaua poate fi folosita imediat. Aceasta pardoseala se intretine usor, doar cu un amestec de apa si sapun.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare