Amenajarea casei

#covorase cauciuc #covorase baie #accesorii baie #modele covorase baie

Covorase de baie: ce model sa alegi

Covorasele de baie dau acestei incaperi un aspect ingrijit si o ambianta calda. Sunt insa si practice si previn alunecarile. Inainte de a achizitiona un covoras de baie, trebuie sa fii foarte atent la materialul din care este confectionat, aspectul sau, durabilitatea si rezistenta la medii umede.
 

Covorase de cauciuc


Avantaje. Covorasele de baie din cauciuc sunt sigure, usor de spalat si previn alunecarile si cazaturile din baie. Sunt de durata, nu favorizeaza aparitia de mucegai si nu se pateaza. Dispun de un sistem de aderenta cu ventuze, fiind ideale pentru incaperi umede, precum baia.

Pe piata se gasesc in numeroase forme, culori si marimi. De asemenea, covorasele de baie din cauciuc sunt ieftine.

Dezavantaje. Unul dintre dezavantajele covorasele de baie din cauciuc este aspectul lor nefinisat si mirosul puternic, care nu dispare nici dupa spalari repetate.
 

Covorase din bumbac


Avantaje. Majoritatea covoraselor de baie sunt realizate din bumbac si alte materiale naturale. Bumbacul este un material rezistent, subtire si usor de uscat dupa spalare. Se gaseste in diverse forme si marimi si poate fi ajustat in functie de fiecare baie in parte.

Dezavantaje. Covorasele din bumbac se deterioreaza in timp, in special daca nu sunt bine spalate si uscate. De asemenea, favorizeaza formarea de mucegai si se pot destrama foarte usor. Covorasele din bumbac se pateaza foarte repede si necesita curatare adecvata.
 

Covorase din tesaturi sintetice


Avantaje. Covarasele din tesaturi sintetice sunt realizate din materiale precum acril, rafie sau polipropilena care asigura durabilitate crescuta. Nu se deterioreza in conditii de umiditate crescuta. Se gasesc intr-o varietate de forme, culori si dimensiuni. Sunt rezistente la mucegai, pete si decolorare.

Dezavantaje. Unele covorase din materiale sintetice sunt impletite, iar praful se depune cu usurinta in spatiile goale. De asemenea, nu sunt aderente si pot creea mici probleme la umiditate crescuta in baie. Pentru a preveni alunecarile este indicat sa achizitionezi si materiale antiderapante pe care sa le asezi sub covoare.
 

Covorase din bambus


Avantaje. Covorasele din bambus sunt rezistente la apa, usor de curatat si disponibilie in culori naturale. Sunt disponibile in general in forme dreptunghiulare si se potrivesc tuturor tipurilor de bai. Covorasele din bambus nu retin mirosurile neplacute, sunt aderente, prevenind astfel accidentarile si alunecarile din baie.

Dezavantaje. Tipurile de covoare impletite pot fi greu de curatat.
 

Ce materiale sa eviti


Atunci cand achitizionezi covorase de baie trebuie sa fii forte atent la tipul de material din care acestea sunt realizate. Chiar daca au un aspect placut si par rezistente, multe dintre ele se vor deteriora la contact prelung cu apa si umezeala.

Este astfel indicat sa eviti covorasele de baie din lana , par de camila, iuta sau iarba. Aceste materiale se degradeaza usor la contactul cu apa, se pateaza usor si isi schimba culoarea la contactul cu soarele.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea