Amenajarea casei

#scaune #bucatarie #scaune bucatarie # model scaune #scaune bar #scaune lemn #scaune tapitate

Scaune de bucatarie: ce model sa alegi

Scaunele de bucatarie sunt disponibile intr-o multitudine de modele, culori si materiale, astfel incat sa se plieze pe preferintele tuturor consumatorilor. Te afli in cautarea unor scaune de bucatarie perfecte pentru casa ta? Iata cateva modele de scaune dintre care ai putea alege!

1 Scaunele de bar

Scaunele de bar sunt ideale in spatiile moderne - intocmai cum sugereaza si denumirea lor, acestea reprezinta o alegere inspirata in locuintele prevazute cu bar. In functie de stilul bucatariei tale, scaunele de bucatarie pot fi din lemn, metal sau chiar plastic.

In general, inaltimea scaunelor de bar este de 76 cm, cele folosite in interiorul locuintelor avand o inaltime de 66 cm.

Preturile scaunelor de bar variaza in functie de model si de materialul din care sunt confectionate. Pretul unui scaun de bar simplu, din plastic sau din metal, este de circa 130 lei. Daca iti doresti unul mai deosebit, acoperit cu stofa, piele ecologica sau piele naturala, pregateste -te sa dai peste 300 lei per bucata.


2 Scaunele tapitate

Daca este in cautarea unor scaune de bucatarie comode, atunci opteaza pentru aceasta varianta: scaunele tapitate. Sunt, la randul lor, disponibile intr-o varietate de modele. Daca gandul iti zboara la scaunele cu parfum retro, afla ca acest tip de piese de mobilier pentru bucatarie poate completa si o bucatarie decorata in stil minimalist , contemporan.

Atunci cand achizitionezi scaune de bucatarie de acest tip, insa, gandeste-te si la viitor: acestea arata grozav la achizitionare , dar materialul cu care sunt acoperite poate superi modificari inestetice din cauza expunerii la umiditate, temperaturi rdicate, accidente culinare si uzura zilnica.

Vinilinul este unul dintre cel mai usor de curat materiale si are avantajul de a semana cu pielea naturala. Cu toate acestea, tine cont de faptul ca pielea autentica va rezista mult mai mult timp decat vinilinul.

Tapiteria din material textil este cea mai putin recomandata pentru scaune de bucatarie - scaunele de acest tip ar trebui sa isi gaseasca locul la masa din sufragerie , in special daca familia ta include copii si animale de companie.

Preturile pentru scaunele tapitate variaza de la circa 100 lei pana la peste 300 lei pentru o singura bucata, in functie de materialul din care este confectionata tapiteria, dar si de dimensiunile scaunului.


3 Scaunele din lemn natural

Scaunele din lemn natural reprezinta o alegere de inspiratie rustica pentru bucataria ta, insa aceste piese de mobilier se pot plia, intocmai ca si celelalte tipuri, pe cele mai diverse stiluri decorative .

De regula, scaunele din lemn masiv vor fi prima optiune intr-o bucatarie traditionala, completata cu mobilier, de asemenea, din lemn natural. Asupra carui tip de lemn te-ai putea opri? Printre cele mai inspirate alegeri pentru scaunele de bucatarie se numara lemnul de fag, frasin, pin, stejar, cires, pentru a numi doar cateva dintre ele.

Scaunele din lemn natural au tendinta sa fie mai scumpe decat alte alegeri pentru bucatarie, insa reprezinta o investitie durabila si estetica. Asigura-te, insa, ca nu optezi pentru variante tapitate pentru bucatarie.

Pretul scaunelor din lemn natural porneste de la circa 200 lei.


Sursa foto: trendhousedesign.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea