Amenajarea casei

#baie #economie in vacanta

Care sunt elementele din baia ta pentru care nu trebuie sa faci economie

Amenajarea baii ramane fara indoiala una dintre cele mai importante etape din planificarea designului casei. Este spatiul dedicat momentelor de liniste, dar si a rutinei de ingrijire personala. Tocmai de aceea, merita o atentie deosebita in ceea ce priveste dimensionarea si integrarea obiectelor sanitare. Multi sunt de parere ca baia este doar un loc practic, tocmai de aceea aleg sa reduca bugetul alocat renovarii. Din contra, vine in completarea personalitatii tale si este capabila sa-ti ofere grade sporite de confort.

 

Care sunt cele mai importante piese din baie, dar si la ce trebuie sa fii atent atunci cand amenajezi afli in randurile de mai jos.

Cabina de dus sau cada trebuie sa fie intotdeauna de calitate

Alegerea unei cazi de baie sau a unui dus walk-in nu este deloc o misiune usoara. Trebuie sa iei in considerare atat elementele functionale, cat si pe cele de estetica. Pentru majoritatea, reprezinta doar o investitie de moment, tocmai de aceea nu se bucura de rezultatul dorit.

Inainte de a aloca bugetul si a face achizitia e esential sa bifezi cateva aspecte:

  • Materialul din care este fabricata - Cu cate este mai rezistenta la socuri, cu atat isi va pastra foarte bine forma in timp. Printre cele mai recomandate optiuni din punct de vedere al durabilitatii se numara otelul emailat si fonta. Sunt materiale mai scumpe si mai grele, intr-adevar, dar avantajele se resimt pe termen lung.
  • Finisajele pe care le integreaza - Estetica influenteaza semnificativ ambientul general si implicit gradul de intimitate. Exista multe modele de cazi pe piata, de la cele inspirate din amenajarile clasice pana la cele minimaliste.
  • Nivel de siguranta - Produsele de calitate sunt proiectate sa indeplineasca standardele de siguranta si sa ofere o experienta completa utilizatorilor. Printre caracteristicile pe care le includ se numara materialele antiderapante pentru podeaua cazii si balustrade sau manere pentru sustinere.

Chiuveta si vasul de toaleta sunt elemente esentiale

Chiuveta si robinetele sunt elemente esentiale in baie si sunt folosite in mod constant. Investitia intr-o chiuveta de calitate si robinete fiabile este importanta pentru a asigura durabilitatea si functionalitatea pe termen lung. De asemenea, un robinet cu un design modern si eficient din punct de vedere al consumului de apa poate aduce beneficii suplimentare in economisirea apei.

Acelasi principiu se aplica si in cazul unui vas toaleta. De cativa ani, au aparut modele ingenioase, cu specificatii de ultima generatie. Alternativele suspendate, cu sistem soft-close si jet de apa optimizat, care garanteaza curatarea corecta chiar si a celor mai fine reziduuri, sunt practice si elegante. Totusi, e important sa te gandesti la nevoile specifice fiecarui membru al familiei. S-ar putea ca celor mici sau varstnicilor sa li se potriveasca mai bine optiunile ergonomice.

O oglinda bine aleasa poate completa estetica baii

Nu in ultimul rand, multi aleg sa investeasca in modele ieftine de oglinzi, fara personalitate sau caracteristici esentiale in rutina de ingrijire.

O oglinda trebuie sa fie proportionala cu dimensiunile baii si sa fie aleasa in functie de spatiul disponibil. Poti opta pentru o varianta mare, care poate face baia sa para mai luminoasa, sau pentru mai multe oglinzi mici, care pot adauga interes vizual. Printre cele mai recomandate optiuni raman, insa, cele cu iluminare integrata. O oglinda baie cu led improspateaza atmosfera, adauga un plus de eleganta si devine punctul focal din incapere. Formele si finisajele conteaza la fel de mult. O oglinda rotunda sau ovala poate adauga o nota de blandete si feminitate designului. In schimb, una cu margini drepte si linii clare contribuie la un aspect mai modern si minimalist.

Investeste in armonia baii tale si bucura-te de un spatiu intim, confortabil si unicat!

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare