Amenajarea casei

#bca #caramida #constructii #casa

Caramida vs. BCA

Un metru cub de caramida si unul de BCA, asemanatoare ca dimensiuni si de cea mai buna calitate, pot fi achizitionate la preturi apropiate. Si atunci care este alegerea potrivita pentru casa ta? Iata cele mai importante avantaje si dezavantaje ale acestor materiale pe care e bine sa le iei in considerare daca te gandesti sa-ti construiesi o casa:


Caramida


1 Realizata din argila arsa, caramida a fost dezvoltata in timp astfel ca in prezent exista pe piata o mare varietate de blocuri ceramice cu diferite forme si marimi.

Exista la ora actuala caramizi pline, caramizi si blocuri cu gauri verticale si caramizi si blocuri cu goluri orizontale.


2 Caramida cu gauri interioare este denumita caramida eficienta sau termoblocuri.

Principiul consta in folosirea golurilor interioare de aer ca material termoizolant.


3 Casele din caramida nu se racesc repede in timpul iernii si raman racoroase in timpul verii.

Proprietatile de izolare termica ale caramizilor sunt generate de porozitatea acestora.

Un perete de caramida absoarbe energia naturala de la soare si pastreaza, in acelasi timp, caldura emanata din interior.


4 Specialistii recomanda ca peretii exteriori din caramida sa fie realizati cu grosimea de circa 37,5 cm, obtinandu-se astfel o cladire solida.


5 Blocurile ceramice mari sunt de regula mai bine executate si au fetele perfect paralele.

Astfel, peretii rezultati sunt mai drepti si pentru tencuieli se va folosi mai putin material, necesitand mai putina manopera.


6 Caramida este mai grea decat BCA, un metru cub cantarind 900 kg.

Peretii din caramida preiau o parte din greutatea constructiei, fiind redus astfel consumul de beton si otel utilizate la structura de rezistenta.


bca


1 BCA a fost inventat in urma cu circa un secol si este fabricat cu praf de calcar, nisip, apa si diferiti aditivi care ajuta la formarea golurilor de aer din interior.


2 BCA-ul are o capacitate termoizolanta buna chiar in cazul unor pereti subtiri, este ignifug si un bun izolant fonic.


3 Acest material are o absorbtie redusa de apa si prezinta o rezistenta ridicata la cicluri succesive inghet-dezghet.


4 In cazul in care vrei sa intervii ulterior sa executi operatii de taiere, gaurire sau frezare in zid o vei putea face destul de usor si ieftin, fara ca blocul sa fie spart.


5 Spre deosebire de caramida, acesta nu are calitati portante astfel ca poate fi utilizat doar pentru pereti ce nu suporta greutatea imobilului si daca structura de rezistenta este executata cu cadre din beton armat sau elemente metalice.

6
BCA-ul este foarte potrivit pentru realizarea unor constructii de mici dimensiuni, pentru care nu este nevoie de structura de rezistenta ca garaje, magazii, chioscuri etc.

Vrei sa-ti renovezi casa si cauti un zugrav? Nu mai pierde timp intreband in stanga si-n dreapta de un mester bun. Intra pe cautzugrav.ro si cauta persoana care sa corespunda cerintelor tale! Iti oferim posibilitatea sa gasesti in timp record mesteri autorizati, ale caror servicii au fost apreciate de alte persoane. Spor la treaba!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare