Amenajarea casei

#casa #casa alba #amenajare casa #casa all-white #amenajare casa alaba

Avantajele si dezavantajele unei case all-white

Luminos si elegant, mobilierul alb ramane la moda si sezonul acesta. Avantajul este ca se potriveste atat unei locuinte modern amenajata, cat si unei casute in stil rustic. In plus, mobila alba, impreuna cu peretii zugraviti la fel, creeaza o iluzie de spatialitate.

Atuuri si dezavantaje

Trei sferturi dintre cei chestionati in urma unui sondaj realizat de un mare producator de mobila suedez s-au declarat in favoarea mobilierului alb, pentru ca il considera mult mai linistitor pentru psihic.

Specialistii sunt de parere ca unul dintre avantajele folosirii albului atat pentru mobilier, cat si pentru zugraveala este dat de posibilitatea de a personaliza foarte usor spatiul. Neutralitatea albului este fundalul optim pentru a-ti imprima stilul, oferindu-ti ocazia de a da frau liber imaginatiei.

Exista si persoane ca cred ca incaperile in totalitate albe nu sunt tocmai potrivite si considera ca acestea ar avea nevoie totusi si de o pata de culoare ca sa le mai incalzeasca.

In plus, unul dintre marile dezavantaje atat ale peretilor vopsiti in alb, cat si ale mobilierului in aceeasi culoare este ca sunt destul de greu de intretinut, fiind mai putin rezistente la pete. Exista insa o multime de solutii de curatare adaptate special pentru acest gen de incaperi.

Daca nu te-ai convins cat de bine arata o camera all-white, iata in continuare cateva exemple:

Dormitorul

Albul este o culoare foarte eleganta si da posibilitatea chiar si unui spatiu restrans sa para mult mai mare. Pentru seara, foloseste lumini discrete pentru a da o nota romantica a unui astfel de dormitor.

Baia

Intrucat baia trebuie sa iti inspire igiena si curatenie, atunci albul este culoarea perfecta care sa creeze aceasta senzatie.

Dinningul

Si, dupa cum spuneam, albul are avantajul ca sporeste vizual spatiul cu conditia ca incaperile sa fie si foarte bine luminate, iar albul sa fie curat, bine intretinut. Si ce poate fi mai placut decat o incapere care sa straluceasca pur si simplu de prospetime, precum acest loc pentru luat masa.

Livingul

Daca albul total ti se pare mult prea mult, poti sparge monocromia introducand accente in nuante pastelate sau in tonuri neutre.

Bucataria

De asemenea, un parchet din lemn natur poate sa incalzeasca mult o incapere amenajata doar in alb.

Sursa foto: pourfemme.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului