Amenajarea casei

#dezavantaje #avantaje #gresie #parchet #grsie tip parchet

Avantajele si dezavantajele gresiei de tip parchet

Iti doresti sa faci o schimbare in casa ta si te-ai gandit sa schimbi pardoseala? Poti alege gresia de tip parchet, care este usor de intretinut, are un aspect placut si este ideala pentru locuintele cu mult trafic. Insa, pe langa multele calitati, gresia de acest tip are si cateva dezavantaje de care ar trebui sa tii cont atunci cand vrei sa o achizitionezi.

Daca vrei sa combini frumusetea parchetului cu utilitatea gresiei poti alege pentru locuinta ta gresia de tip parchet.

Iata mai jos care sunt aspectele care te pot ajuta in a lua cea mai potrivita decizie pentru tine, in ceea ce priveste achizitionarea gresiei de tip parchet:


Avantajele gresiei de tip parchet

Gresia de tip parchet are un aspect elegant si este usor de intretinut si de curatat. Datorita aspectului de lemn, gresia tip parchet are un aspect placut si se imbina frumos cu mobilierul clasic. Pe holuri in special, unde traficul este intens, este extrem de utila.

In magazinele de specialitate se gasesc mai multe modele de gresie de tip parchet, in diferite culori si texturi. In acest fel, gresia de tip parchet este usor de combinat cu mobila si covoarele din locuinta creand ambianta pe care o doresti.

Gresia de tip parchet poate fi folosita si in sufragerii si dormitoare, deoarece este usor de curatat si are un aspect placut, in special daca este aleasa in tonuri calde.


Dezavantajele gresiei de tip parchet

Atunci cand alegi gresia de tip parchet trebuie sa acorzi o atentie sporita calitatii. Deoarece o vei folosi si in sufragerie sau dormitor trebuie sa te asiguri ca este de cea mai buna calitate, astfel incat sa dea senzatia de parchet adevarat.

Chiar daca este usor de intretinut si rezistenta, gresia este un material mult mai rece decat parchetul. Camerele cu gresie trebuie astfel incalzite mult mai bine, in special in sezonul rece.

In plus, gresia de tip parchet este mai greu de inlocuit atunci cand se deterioreaza. De asemenea, procesul este si mai costisitor.

Este foarte important ca atunci cand alegi materialele pentru pardoseala sa te gandesti bine la avantajele si dezavantajele fiecarui material in parte si sa alegi cele mai potrivite solutii pentru locuinta ta.

Sursa foto: homedecomag.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului