Amenajarea casei

#crama #amenajare casa #stil contemporan #amenajare crama

Amenajeaza o crama in stil contemporan in casa ta

Iubitorii de vin isi pot construi acasa propria crama contemporana, fara sa dispuna in mod necesar de o pivnita. Exista mai multe modalitati de a depozita sticlele de vin in casa, pentru ca acestea sa se pastreze in conditii optime.

Iata cateva modele de crama in stil contemporan, adaptate locuintei si nevoilor tale:


Crama metalica pentru resedinte private

In cazul unei vile cu o bucatarie spatioasa, o varianta de crama contemporana este cea realizata din otel. O astfel de solutie asigura temperatura necesara pentru pastrarea sticlelor de vin, precum si iluminarea, astfel incat peretele de metal si sticla sa aiba totodata un rol decorativ.



O varianta redusa a acestui tip de depozitare a vinului este frigiderul cu climatizate pentru pastrarea vinului. Acesta este realizat dintr-o carcasa de otel cu usa de sticla si margini cromate, permitand integrarea aparatului in orice fel de design. Un frigider cu climatizare pentru vinuri are o capacitate de aproximativ 45 litri si un cost de 250 lei.


Dulapul cu rafturi de lemn pentru sticlele de vin

O varianta mai simpla de a depozita sticlele de vin o reprezinta rafturile de lemn, construite special pentru aceste sticle. Rafturile pot fi sub forma unor dulapuri cu rafturi patrate, in romburi sau alta forma, independente sau integrate in mobila de bucatarie, in partea superioara sau inferioara. Un dulap simplu, cu 16 locuri pentru sticle, realizat din lemn, costa 400 lei.

Cea mai ieftina varianta de depozitare a vinurilor in casa este cea a rafturilor modulare, achizitionate separat. Astfel de rafturi sunt mici, cu dimensiuni de sub 50 cm si pot inmagazina 6-12 sticle de vin.


Mobila din lemn cu combina integrata pentru vinuri

Pentru un aspect natural, o camera amenajata in stil clasic poate fi dotata cu un mobilier pentru vinuri, facut din lemn. Acesta are integrata o combina cu sistem de reglare termica si ventilatie. Combinele pot avea functie simpla de temperatura pentru imbatranire si pastrare sau functie de multi-temperatura, pentru servire.



Sursa foto: bculik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului