Amenajarea casei

#storcator #storcator de fructe #storcator legume

Avantaje pentru storcatoarele de fructe

Electric sau mecanic, simplu sau complex, un storcator de fructe este un accesoriu necesar in orice bucatarie. De la simpla zeama de lamaie pana la cocktailurile de fructe , storcatorul de fructe te ajuta sa obtii cat mai mult din valoarea nutritiva a fructelor. Cele mai performante dintre acestea sunt capabile sa stoarca un fruct de intreaga lui zeama, pentru a ramane doar coaja uscata. Care sunt insa avantajele concrete ale unui astfel de aparat?



1 Suc din fructe si legume variate


Principalul avantaj al unui  storcator de fructe consta in faptul ca poti sa transformezi orice fruct in suc proaspat si natural 100%. Un storcator performant transforma 1 kg de mere in aproximativ 500 ml de suc. 


Aparatul poate fi folosit si pentru stoarcerea legumelor, in acelasi scop.


2 Actionarea rapida a storcatorului de fructe


Un alt avantaj consta in timpul scurt de care ai nevoie pentru a obtine sucul. In cateva secunde poti transforma un fruct sau o leguma tare intr-un suc fin si natural. In cazul unui storcator profesional, gratie motorului performant se poate stoarce o cantitate apreciabila de legume sau fructe fara ca aparatul sa se supraincalzeasca si fara ca recipientul sa se umple cu pulpa de fruct.


3 Sucul rezultat


Sucul rezultat este unul proaspat, natural si fin, datorita filtrului din centrifuga.


4 Varietatea tipurilor de storcatoare de fructe


Stilul de viata si nevoile utilizatorilor nu vor fi niciodata identice. Tocmai de aceea pe piata exista o gama diversificata de storcatoare de fructe, de la cele mecanice la cele electrice. Unele dintre cele mai complexe storcatoare sunt disponibile in seturi cu alte aparate: blender, mixer etc. De exemplu, poti avea un set la 130 lei cu storcator de fructe, mixer pentru prelucrarea legumelor si fructelor, masina de macinat pentru cafea si piper, tocator pentru nuci.


5 Functii si facilitati ale storcatoarelor de fructe


Un aparat de stors fructele este dotat cu sisteme de siguranta precum cel antialunecare, sistemul antistropire sau deconectarea automata de siguranta. Recipientul de colectare a sucului are o capacitate de peste 1 litru si este dotat cu separator de spuma. Un alt aspect important il reprezinta functia easly clean, care permite curatarea rapida a aparatului.
 


6 Nivelul de zgomot


Storcatoarele de fructe pot fi aparate destul de zgomotoase. Cele mai performante, insa, sunt mai silentioase. Nivelul de zgomot al unui storcator de fructe obisnuit se situeaza undeva intre 60 si 80 de decibeli.


7 Depozitare pentru storcatoarele de fructe


Pentru a facilita depozitarea in bucatarie, cele mai moderne storcatoare de fructe au forme ergonomice. Cu toate acestea, cele electrice raman aparate destul de mari, care necesita spatiu in bucatarie. De asemenea, pentru a economisi spatiu, unele dintre ele pot sa aiba un compartiment de stocare a cablului.


8
 Culoare si model


Cele mai moderne storcatoare de fructe pot sa indeplineasca si un rol estetic. Culoarea si modelul acestor aparate pot sa fie foarte asemanatoare cu alte aparate electrocasnice din bucatarie, realizand impreuna un tot unitar. Astfel, storcatoarele de fructe ajung sa faca parte dintr-o gama si pot fi expuse cu succes, pentru un look modern si proaspat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului