Amenajarea casei

#eleganta #luminozitate #mobila # amenajare locuinta #stil newyorkez

Amenajarea locuintei in stil newyorkez: luminozitate si eleganta cu mobila putina

Amenajarea casei in stil newyorkez este cu adevarat o provocare. Pentru a obtine un decor ca cel din apartamentele modeste din cel mai mare oras al Statelor Unite trebuie sa imbini stilul vechi cu cel modern, sa folosesti accesorii surprinzatoare si sa unesti piesele de mobilier intr-un mod armonios.


1. Living in stil newyorkez

Principala calitate a locuintelor de inspiratie newyorkeza este luminozitatea. Oricat de mici ar fi camerele, acestea trebuie sa fie cat mai bine luminate. De aceea, ferestrele mari sunt elementul de baza in stilul newyorkez.

In amenajarea sufrageriei nu sunt folosite foarte multe obiecte de mobilier, spatiul liber fiind important. In schimb, se folosesc accesorii: tablouri, perne colorate, statuete.


2. Dormitor in stil newyorkez

Dormitorul poate fi impartit in doua spatii: pe de-o parte spatiul de odihna si pe de alta parte spatiul de lucru. Ca si in sufragerie, si in dormitor este extrem de importanta lumina. Ferestrele mari cu perdele albe sunt caracteristice stilului newyorkez.

Simplitatea este de asemenea o trasatura de baza a acestui stil si, din acest motiv, camera trebuie sa fie aerisita, fara prea multe obiecte de mobilier care s-o incarce.


3. Bucatarie in stil newyorkez

Desi americanii nu sunt recunoscuti ca ar avea pasiuni culinare, bucatariile din locuintele lor sunt frumos aranjate, cu mobilier spatios si obiecte electrocasnice din belsug. Culorile folosite pentru amenajarea bucatariei sunt, de cele mai multe ori, deschise.

Albul predomina si se imbina de minune cu argintiul de la produsele casnice. In bucatarie, ferestrele mari nu sunt acoperite cu perdele sau draperii, ceea ce face ca lumina sa impanzeasca incaperea pe parcursul intregii zile.


4. Baie in stil newyorkez

Baia newyorkeza nu este foarte sofisticata. Se folosesc culori deschise si albul este una dintre nuantele care predomina. Pentru a personaliza spatiul, poti utiliza postere sau prosoape colorate. In acest fel, vei aduce un plus de culoare incaperii si o vei transforma intr-un spatiu intim.



Sursa foto: designshuffle.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare