Amenajarea casei

#fantana #fantana arteziana #fanatana pentru interior

Fantanile de interior, o oaza de relaxare acasa

Fantanile de interior sunt un accesoriu modern, inspirat din vechea cultura orientala. In tarile orientale, oamenii bogati isi construiau fantani arteziene in curtea interioara a casei, ca o dovada a bunastarii lor. Astazi, fantanile sunt considerate elemente de decor menite sa aduca un strop de bucurie. Pe cat de placut este sa privesti fantanile, pe atat de relaxant este sa le auzi, intrucat fantanile de interior nu sunt altceva decat o oaza de relaxare acasa.

Conform cercetatorilor de la Universitatea din Minnesota, SUA, fantanile de interior iti aduc o multime de beneficii.


Ionii negativi din fantani iti dau o stare de bine

Permanenta curgere a apei in fantana de interior produce ioni negativi, adica particule microscopice denumite si "vitaminele aerului". Ionii negativi produc anumite reactii in momentul in care sunt inhalati. Mai exact, calmeaza durerile, alunga oboseala si iti dau o stare de bine.



Sursa foto: room-decorating-ideas.com


Aerul devine mai placut

Fantana de interior mentine un nivel optim de umezeala in camera in care este amplasata, tocmai de aceea, te vei simti cel mai bine in preajma fantanii. Vei fi mai putin stresat, iar starea de relaxare va fi dobandita mult mai usor, mai arata specialistii de la Universitatea din Minnesota.



Sursa foto: room-decorating-ideas.com


Pot atrage sanatatea si prosperitatea

In gandirea Feng Shui, fantana de interior este o metoda excelenta de atragere a prosperitatii si a sanatatii, insa pentru aceasta trebuie sa stii cum sa o pozitionezi. Asaza fantana de interior pe latura estica a casei, daca vrei sa ai o sanatate de fier, pe latura sudica, daca vrei sa atragi prospertitatea si pe cea nordica, daca vrei sa avansezi in cariera.



Sursa foto: room-decorating-ideas.com

In orice situatie, fantana de interior nu ar trebui amplasata in dormitor, intrucat valurile apei atrag grijile si tensiunile in cuplu. In schimb, amplasata in living sau in holul de intrare, fantana de interior va crea o atmosfera relaxanta si primitoare.



Sursa foto: room-decorating-ideas.com


Cum alegi fantana de interior

Fantana de interior ar trebui aleasa astfel incat sa fie in concordanta cu dimensiunile casei. Daca locuiesti intr-un apartament cu camere mici, opteaza pentru o fantana de interior de dimensiunin reduse, pe care o poti aseza oriunde, fara sa iti ocupe spatiu suplimentar.



Daca ai o casa spatioasa, cu un living mare si un hol pe masura, fantana de interior poate avea si ea dimensiuni mai mari. In functie de design, poti adauga si alte elemente decorative, cum ar fi plantele naturale, care aduc si mai multa prospetime spatiului.



Sursa foto: room-decorating-ideas.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului