Amenajarea casei

#becuri #gheata #ulei #explozie #pericole locuinta

9 lucruri din casa ta care ar putea exploda

O explozie in interiorul locuintei tale nu este un fenomen de care sa iti doresti sa ai parte. Cu toate acestea, o multime de factori, inafara celor de a caror existenta stii si tu deja, pot determina aparitia acesteia. Pentru a evita un astfel de accident, iata cateva dintre lucrurile din casa ta care ar putea exploda!



1 Alimentele depozitate mult timp


Chiar daca, in mod cert, nu se intampla prea des sa uiti de anumite preparate, pentru a le descoperi intr-o stare avansata de degradare , afla ca un astfel de fenomen poate determina o explozie. Un asemenea incidient ar putea avea loc din cauza acumularii de gaze eliminate de alimentele in descompunere, adunate in interiorul unui recipient inchis etans.


2
Carnatii


Gratarele de peste vara se pot transforma in evenimente nefericite daca nu acorzi o atentie sporita alimentelor pe care le prepari! Carnatii, spre exemplu, risca sa explodeze si sa improaste grasime fierbinte. Atentie, asadar, la tipul de carnati achizitionati (crenvurstii pentru hot dog, de pilda) si la modalitatea de pregatire!


3 Becul


Un bec risca sa faca implozie decat sa explodeze, insa, chiar si asa, nu este o situatie de care sa iti doresti sa ai parte. Ce poate determina
"explozia" unui bec? Pe langa motivele clasice, ar putea sa iti faca probleme chiar si o simpla picatura de apa.


4 Dovlecii


Dovlecii si alte legume cu coaja groasa risca sa explodeze, daca sunt supusi inghetului. Prin urmare, nici macar de Halloween, nu uita un dovleac in fata casei sau pe balcon!


5 Sticlele de suc acidulat


Probabil stii deja ca o sticla de suc acidulat, agitata prea mult, se poate transforma intr-o mica bomba. Explozia ar putea avea loc daca scapi o astfel de sticla agitata in exces.


6 Vasele si mancarurile interzise in cuptorul cu microunde


Inainte de a pregati o mancare delicioasa sau de a incalzi ceva in cuptorul cu microunde, asigura-te ca recipientele pe care le folosesti sunt permise in interiorul aparatului. Asadar, evita sa introduci in cuptorul cu microunde:

  • vase metalice, intrucat pot produce scantei;
  • vase cu pereti netezi, cum ar fi cele de portelan , in care incalzesti lichide;
  • mancaruri cu sos din belsug;
  • oua;
  • orice produs inchis etans (cartofi, carnati);
  • vase de plastic, intrucat combinatia de grasimi incinse si acest tip de material elibereaza in mancare dioxina , o substanta toxica.


7 Apa si uleiul incins


Cu siguranta ai remarcat si tu ce se intampla cand pui la prajit o portie generoasa de cartofi care nu au fost bine scursi, in prealabil. Combinatia dintre apa si ulei incins nu este deloc una fericita si se traduce prin mici "explozii" ce au loc in momentul in care picaturile iau contact cu uleiul din tigaie.


8 Cuburile de gheata


Daca te intrebi cum ar putea exploda cuburile de gheata, afla ca, atunci cand sunt introduse intr-un vas cu lichid fierbinte, acestea risca sa sparga recipientul in cauza (pahar ori cana).


9 Mentosane si Coca Cola


Una dintre cele mai incercate combinatii este, cu siguranta, cea de mentosane si Coca Cola. O poti incerca si tu (daca nu ai facut-o deja), insa atentie la consecinte!
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea