Amenajarea casei

#energie #energie electrica #haine

7 motive pentru care apare energia statica in casa ta

Electrizarea corpurilor are loc la transferul electronilor de la un corp la altul, prin frecare sau atingere, separand sarcinile pozitive de cele negative. Atunci cand acest fenomen are loc frecvent in casa ta, devine o reala problema. Iata in continuare 7 motive pentru care energia statica apare in casa ta:

1 Frecarea picioarelor de covor
 

Parintii le spun copiilor sa nu-si mai tarasca picioarele pe jos. Pe langa faptul ca nu e frumos si poate cauza accidente, mai exista un motiv: aparitia energiei statice. Aceasta se poate evita daca folosesti covoare cu fir scurt, calcand normal, nu tarsait. De asemenea, ar trebui sa eviti papucii de casa facuti din plastic sau material sintetic, deoarece aceste materiale sunt generatoare eficiente de energie statica. Covorul poate sa fie dat cu un spray special, cu o solutie antistatica.
 

2 Coafarea parului uscat
 

Exista un motiv pentru care o coafeza incepe sa lucreze la par pulverizand apa pe el, inainte de a face orice altceva. Energia statica apare in cazul in care parul este coafat fara sa fi fost umezit in prealabil. Pe parul uscat, actiunea foenului provoaca aparitia energiei statice. De aceea se recomanda uscatoarele de par cu ioni, pentru a reduce acest efect. Ca si la coafor , parul trebuie umezit inainte de a-l coafa. Poti sa-ti confectionezi chiar si o sticla cu pompa dintr-un recipient mai vechi, spalat foarte bine.
 

3 Camerele incalzite si neaerisite
 

Sezonul rece este cunoscut ca una dintre perioadele in care apare cel mai des energia statica. Fiind frig afara, principala nevoie este aceea a incalzirii locuintei. Insa pe langa ea, nu trebuie pierduta din vedere si nevoia aerisirii incaperilor. Cu cat este mai cald intr-o camera in care nu s-a mai aerisit de multa vreme, cu atat aerul devine mai uscat si creste riscul aparitiei energiei statice.

Simpla aerisire creste gradul de umiditate din camera si impiedica aparitia energiei statice. O alta solutie o reprezinta folorea unui umidificator .
 

4 Exces de materiale sintetice
 

Stilistii vestimentari recomanda in general optarea pentru haine din fibre naturale, in detrimentul celor sintetice. Pe langa un confort sporit vara, la temperaturi foarte mari, o haina din bumbac natural te tine departe de energia statica.

Intr-o casa in care exista multe obiecte fabricate din materiale sintetice este foarte posibil ca energia statica sa reprezinte o problema permanenta. Poate fi vorba despre o garderoba cu majoritatea hainelor si accesoriilor din materiale sintetice, asternuturi de pat, covoare, huse de mobilier etc. In acest caz, cea mai buna solutie este sa se foloseasca bumbacul, pentru a elimina efectul antistatic.
 

5 Piele uscata
 

Reclamele la cremele hidratante nu mentioneaza niciodata un beneficiu inedit al acestor produse: eliminarea riscului de energie statica. In cazul unei persoane care resimte des socul energiei statice de cate ori atinge un obiect, se poate sa fie vorba pur si simplu despre faptul ca are pielea uscata. In special dupa dus, din cauza apei dure, pielea tinde sa devina foarte uscata si trebuie hidratata cu crema de corp.
 

6 Animalele de companie
 

Propriul animal de companie poate facilita aparitia energiei statice din cauza parului sau uscat. Acesta, in frecare cu diverse materiale precum covoarele, poate provoca energie statica. O perie cu ioni , folosita pentru a pieptana animalul de companie, ar trebui sa fie suficienta pentru a corecta aceasta problema.
 

7 Aparatura electronica
 

Televizorul, monitorul calculatorului, calculatorul in sine si aparatele electronice in general acumuleaza energie statica. Sterge-le cu o carpa de bumbac sau cu o laveta speciala, in cazul in care pachetul in care au fost cumparate este dotat cu asa ceva. De asemenea, se pot folosi si solutii speciale, ca de exemplu un pray antistatic pentru curatat LCD-ul.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului