6 reguli esentiale in decorarea bucatariei

Amenajarea casei

#amenajare casa #amenajare bucatarie #design bucatarie #decor casa #decorare bucatarie #reguli decorare bucatarie

6 reguli esentiale in decorarea bucatariei

Decorul casei pare la prima vedere o misiune destul de simpla. Cand ajungi insa la detalii, lucrurile incep insa sa se complice destul de mult. Iata insa cateva reguli elementare de decorare a bucatariei, care iti vor usura munca, iar rezultatul final va fi unul spectaculos:

1. Foloseste culori puternice pentru bucatariile mari

Daca bucataria ta are o suprafata considerabila, zugraveste-o in orice culoarea doresti, deoarece spatiul iti permite acest lucru. Folosteste culori rosiatice, care sa vina intr-un constrast de alb sau gri pentru plafoane, iar rezultatul va fi unul spectaculos.

2. Foloseste tonuri de maro

In cazul in care bucataria ta este foarte mica, opteaza pentru un maro sau orice alt ton al acestei culori. Pentru a mari spatiul ai nevoie de un ton inchis pentru pereti si de culori mai deschise pentru mobila.

3. Afiseaza-ti vesela

Nu te sfii sa iti agati vesela pe care o ai pe peretii bucatariei. Astfel, vei avea la indemana oalele si ustensilele de care ai nevoie pentru a gati, dar vei crea si un decor inedit si primitor in bucataria ta.

4. Decoreaza cu accesorii

De multe ori omitem sa adaugam elemente decorative in bucatarie, deoarece ni se pare ca acestea incarca si mai mult spatiul. Renunta la aceasta idee si gaseste doar punctele strategice pentru a decora. Printre acestea s-ar putea numara rafturile sau centrul mesei.

5. Adauga rafturi

De multe ori lasi vase imprastiate prin bucatarie deoarece nu ai timp sa le pui in dulapuri? Pentru a evita aceasta dezordine, cel mai indicat ar fi sa prinzi de pereti cateva rafturi in puncte strategice, care sa fie cat mai la indemana pentru a lasa vasele in ordine.

6. Profita de frumusetea tablourilor

O bucatarie micuta este destul de greu de decorat, de aceea cele mai multe elemente se concentreaza pe pereti. Pentru a da un plus de efect si eleganta bucatariei tale, profita de frumusetea si impactul vizual puternic pe care il pot oferi micile tablouri cu peisajele, mesajele sau portretele lor minunate si pline de rafinament.

Sursa foto: eugeniamariaefendy.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea