Decorul cu elemente repetitive, o maniera sic de a-ti echilibra vizual casa

Amenajarea casei

#decoratiuni interioare #decor #design interior #amenajare casa #elemente repetitive

Decorul cu elemente repetitive, o maniera sic de a-ti echilibra vizual casa

Ti-ai decorat casa cu cel mai calitativ si sic mobilier, insa ti se pare ca ceva inca lipseste. Acest lucru se poate datora nevoii de echilibru vizual al decorului de ansamblu. Pentru a realiza aceasta simetrie, trebuie doar sa folosesti anumite perechi de forme de design in mod repetat. Acest proces este unul dintre cele mai populare fundamente de design interior, capabil insa sa creeze un ritm si o coerenta spectaculoasa a decorului.
 

Echilibrul decorului, prin elemente minimaliste

In designul interior, repetitia elementelor poate duce la un echilibru vizual pentru spatiile separate, mai ales prin intermediul unor accesorii de iluminat identice in camere adiacente sau cu ajutorul unor unor ansambluri triptice de opere de arta pe pereti zugraviti in aceeasi nuanta.

Acest echilibru al decorului poate sa apara si in ceea ce priveste arhitectura camerelor. Imagineaza-ti de exemplu o progresie de bolti sau alte elemente sculptate.

Uneori insa, simetria vizuala se poate obtine foarte usor printr-o geometrie simpla de elemente decorative, precum perne sau materiale textile.

Repetarea in exces

Atunci cand elementul cadru se repeta in exces, acesta poate fi facut mai atractiv si echilibrant daca este produsa senzatia de vertij. Acest sentiment se obtine in general cu elemente grafice sau mobilier de mici dimensiuni.

Acest decor este unul indraznet, care surprinde insa prin minimalismul sau.

Mai multe forme, acelasi echilibru

Poti obtine acelasi echilibru simplu si de efect intr-un spatiu folosind mai multe tipuri de forme. Cercurile si dreptunghiurile alaturate duc la un echilibru mutual si un design simetric si foarte elegant.

Contrastele si imprimeurile

Imprimeurile si contrastele sunt o alta alternativa de a crea echilibru in ceea ce priveste usile si peretii.

Daca vrei sa creezi echilibru in decor, evita sa utilizezi triunghiurile. Excesul de unghiuri si muchii ascutite pot da senzatia de anxietate si agitatie. Asadar, reda echilibrul casei tale prin forme cat mai rotunjite si calde.

Sursa foto: estiloydeco.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea