Amenajarea casei

#casa #vanzare #imobiliare #apartament

6 greseli de evitat cand vrei sa vinzi o casa

In momentul in care te hotarasti sa-ti vinzi casa este bine sa te pregatesti corespunzator. In primul rand, este indicat sa te ocupi de aspectul interior si exterior al locuintei si sa studiezi cu atentie “mersul” pietei. Iata cateva greseli frecvente de care este bine sa te feresti cand iti scoti locuinta la vanzare:


1 Scoterea casei la vanzare fara renovare


Una dintre cele mai mari greseli de evitat atunci cand vrei sa vinzi o casa este sa o scoti la vanzare inainte de a fi pregatita corespunzator. De regula, acest lucru se intampla atunci cand cel care vinde locuinta devine nerabdator si se grabeste sa realizeze cat mai repede tranzactia. Nu uita ca aspectul este totul.

Orice imbunatatire te poate ajuta sa obtii un pret mai bun. Un potential comparator se va lega de orice detaliu care nu este in regula, in incercarea de a te face sa mai lasi din pret.


2 Aspect exterior iesit din comun


O alta greseala des intalnita este aparitia de neconcordante intre locuinta scoasa la vanzare si casele sau apartamentele invecinate.

Aspectului exterior al casei este extrem de important si este indicat sa fie imbunatatit inainte de scoaterea la vanzare a unei case, insa retine ca aceasta nu trebuie sa epateze. Incearca sa folosesti culori neutre , asemanatoare cu cele ale vecinilor si sa amenajezi exteriorul locuintei, curtea sau gradina cat mai simplu si cu bun gust.

De exemplu, nu vopsi exteriorul casei in culori aprinse sau, daca locuiesti la bloc, evita sa fii singurul locatar care are geamuri de alta culoare decat restul apartamentelor.


3 Pretul foarte mare


Este recomandat sa consulti paginile de internet cu anunturi imobiliare inainte de a decide la ce pret vei scoate locuinta pe piata. Retine insa ca de regula aceste preturi nu sunt cele reale.

Cel care vinde o casa poate sa ceara un pret mai mare in anunt insa de cele mai multe ori suma se negociaza la vanzare. In plus, valoarea locuintei se stabileste in functie de piata si indiferent de cat de multe imbunatatiri vei aduce unei case, nu vei obtine un profit fabulous daca locuinta este amplasata intr-o zona mai putin cautata.

Se stie ca locuintele care nu au in apropiere mijloace de transport in comun sau sunt amplasate spre periferie pot fi cu pana la 30% mai ieftine decat cele care indeplinesc aceste conditii.


4 Angajarea unui agent imobiliar fara experienta


Daca te hotarasti sa nu te ocupi personal de vanzarea casei poti sa apelezi la un agent imobiliar. Atentie insa, angajeaza o persoana cu experienta, care sa te sfatuiasca si sa faca in asa fel incat sa fii multumit de tranzactie. Evita sa apelezi la o nepoata, un prieten sau la un membru al familiei fara experienta necesara, motivand ca “are o facultate” sau ca are mai mult timp liber la dispozitie.


5 Implicarea emotionala


Este indicat sa nu te implici emotional. Din momentul in care ai decis sa-ti vinzi casa incearca sa te detasezi de ea si sa o privesti ca pe un produs, un mijloc de asigurare a confortului. De aceea, casa ta trebuie pregatita pentru vanzare asemenea oricarui alt produs. Nu mai conteaza ce iti doresti tu, ce vrea piata devine o prioritate.

De exemplu, chiar daca bucataria ta rustica iti aduce aminte de copilarie, stilul de amenajare poate sa nu fie agreat de un potential comparator, care prefera un design mai contemopran. De aceea, este bine sa renunti de tot la obiectele care-ti reflecta propria personalitate sau sa le inlocuiesti cu unele simple, mai obiective.


6 Acoperirea defectelor


O alta greseala des intalnita este acoperirea problemelor, nu rezolvarea lor. Daca ai probleme cu tevile, sistemul de incalzire sau cu gandacii de bucatarie, este recomandat sa le repari/respectiv sa deratizezi inainte de a vinde.

Noul proprietar iti poate reprosa ulterior ca i-ai ascuns defectiunile casei, punandu-i in pericol sanatatea sau chiar viata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare