Amenajarea casei

#relaxare #meditatie #scaun #televizor #lumanari parfumate #rogojina

5 pasi pentru a crea un spatiu de meditatie in casa

Relaxarea, linistea si confortul  sunt doar cateva dintre starile necesare pentru un spatiu in care sa meditezi si sa capeti o stare "zen". Cu ajutorul unor pasi simpli, iti poti transforma una dintre camerele casei intr-un astfel de loc propice meditatiei.

1 Elimina obiectele care iti pot distrage atentia

Pentru un spatiu in care sa te relaxezi si sa meditezi in voie este nevoie de cat mai multa ordine. Asta inseamna ca este necesar sa elimini din incapere toate obiectele care te-ar putea duce cu gandul la munca. Muta toate aceste elemente intr-o alta camera, pentru a nu-ti fi distrasa atentia.

De asemenea, opreste telefonul mobil, calculatorul, televizorul sau orice alt gadget care te-ar putea impiedica sa te relaxezi total. In plus, alege un moment de meditatie cand niciun alt membru al familiei nu este acasa, pentru a nu fi deranjat in timpul exercitiilor.

2 Aeriseste camera

Mirosurile neplacute ar putea reprezenta un obstacol pentru tine in momentul in care vrei sa meditezi. Asigura-te, inainte de a incepe meditatia, ca incaperea este bine aerisita. Deschide o fereastra sau pune in camera florile tale preferate, care sa schimbe mirosul din incapere. De asemenea, poti opta pentru diferite uleiuri pentru a te linisti mult mai rapid.

3 Alege un loc confortabil

Pentru a medita este recomandat sa stai pe o suprafata confortabila. Poti alege o rogojina care se foloseste la clasele de yoga, o perna sau chiar un scaun, daca ai nevoie de sprijin pentru spate.

4 Lumineaza camera

Pentru a obtine starea de meditatie necesara, poti alege sa aprinzi lumanari in camera. Este recomandat ca lumanarile sa fie parfumate si sa le folosesti doar pentru momentele de meditatie, intrucat vei ajunge sa asociezi mirosurile cu starea de pace si liniste. Astfel, vei reusi sa te relaxezi mult mai repede.

5 Asculta muzica

Muzica iti poate induce starea de spirit necesara pentru a medita. Alege melodii linistitoare si nu da volumul prea tare. Astfel, vei obtine starea de fericire pe tonuri calmante, alese chiar de tine.

Sursa foto: homelife.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea