Amenajarea casei

# spatiu casa #amenajare casa #spatiu

5 moduri prin care poti crea mai mult spatiu in casa ta

Iti propui de fiecare data sa scapi de surplusul de lucruri din casa ta si sa reorganizezi totul ca la carte, dar, cumva, ajungi intotdeauna sa acumulezi si mai mult.

 

Piese de mobilier, decoratiuni, gadgeturi si electrocasnice: locuinta ta incepe sa devina un adevarat depozit. Si astfel, in scurt timp, apare problema lipsei de spatiu. Indiferent daca ai o casa mare sau o garsoniera mica, sunt cateva trucuri prin care poti crea mai mult spatiu.

Tine cont de ele si nu vei mai avea tot timpul senzatia ca stai intr-o locuinta aglomerata.

Opteaza pentru piese de mobilier multifunctionale

In mod sigur ti s-a intamplat si tie sa alegi piese de mobilier care aratau bine, dar de care nu te puteai folosi. Lucruri dragute, pe care ajungeai, in cele din urma, sa le vinzi sau sa le arunci, tocmai pentru ca nu aveau o utilitate.

Cand vine vorba de amenajarea casei, mai ales daca spatiul este restrans, mizeaza pe obiectele multifunctionale, care nu au doar un design interesant, ci sunt si foarte practice.

O masuta de cafea cu un mic compartiment pentru carti si reviste dedesubt, un pat in care este integrata si o lada pentru depozitarea lenjeriilor si a pernelor sau un fotoliu care se poate transforma in canapea. Sunt doar cateva idei de piese multifunctionale care te pot ajuta sa economisesti spatiu acasa.

Pastreaza echilibrul in ceea ce priveste mobilierul

Altfel spus, incearca sa nu aglomerezi camerele cu atat de mult mobilier, incat sa ajungi efectiv sa te impiedici de el. Mai mult decat atat, pastreaza alternanta intre piesele mici si piesele mari.

De exemplu, langa niste coltare pentru living, asaza o masuta de cafea sau cateva taburete. Langa o biblioteca foarte inalta, nu pune un alt dulap de dimensiuni mari, care sa blocheze tot spatiul de pe pereti. Gandeste dispunerea pieselor de mobilier intr-un mod aerisit, care sa nu iti dea impresia ca te sufoci in acea incapere.

Mentine ordinea si curatenia

O casa ordonata, in care lucrurile sunt asezate la locul lor, creeaza iluzia unui spatiu generos. Tocmai din acest motiv, este recomandat sa iti aloci in fiecare zi un minimum de douazeci de minute pentru a face ordine in haos si a pune fiecare camera la punct.

De asemenea, o data pe saptamana incearca sa faci o curatenie generala. Spala hainele si lenjeria de pat, da cu aspiratorul, curata canapeaua, astfel incat sa o pastrezi in conditii excelente pentru mai mult timp, sterge suprafetele pe care s-au depus praful si petele si aeriseste in toate camerele.

Delimiteaza zonele

Daca locuiesti intr-un apartament cu living si bucatarie open space, s-ar putea sa ai senzatia ca locuiesti intr-un spatiu foarte aglomerat, cu toate piesele de mobilier si electrocasnicele ticsite in acelasi loc.

Pentru a scapa de aceasta problema, incearca sa separi aceste doua spatii. Gandeste-te la o linie de demarcatie intre bucatarie si sufragerie: un covor care sa para o granita intre cele doua, un raft de cărți sau chiar un paravan pliabil.

Joaca-te cu nuantele si culorile deschise

Pe langa faptul ca ajuta la crearea unui ambient cozy, culorile deschise si, in special, pastelurile dau senzatia unor spatii mai mari. Mergi pe galben, bej, gri, albastru deschis (acea nuanta de azuriu), roz pal sau verde. Daca vrei sa folosesti si cateva tonuri mai inchise, ai grija sa le alternezi cu cele deschise si chiar cu albul.

De asemenea, un alt truc bun ar fi sa asezi cateva oglinzi in zonele opuse ferestrelor. Oglinzile ajuta de fiecare data la crearea iluziei de spatiu si de lumina.

Sursa foto: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea