Amenajarea casei

#dining #amenajare casa #design interior #design #living

5 lectii de design pentru amenajarea livingului si a diningului

De cele mai multe ori, apartamentele de la noi au doar un living, care rar este unul spatios. In acest caz, amenajarea unui living care sa fie separat de dining devine o adevarata provocare chiar si pentru un designer. Poti imparti insa spatiul de care dispui in doua parti. In prima parte, aproape de fereastra, poti amenaja livingul iar in partea opusa diningul.

1. Alegerea temei de design

Alegerea temei de design este foarte importanta. In cazul nostru vorbim despre o tema ce aduce natura in spatiul de locuit, predominand motivele florale si vegetale. Tema este completata de lampile de podea ale caror suport te duce cu gandul la trunchiurile copacilor, dar si de tablourile de inspiratie marina (acestea ilustrand arici de mare).

Desigur, poti alege orice tema iti doresti, de la o tema clasica, la una marina sau vintage. Totul depinde doar de gusturile tale.

2. Alegerea culorilor

Alegerea culorilor este foarte importanta. Acestea trebuie sa se potriveasca intre ele. In acest caz, predomina nuantele naturale precum verde, galben si lavanda, in nuante pastelate. Acestea sunt completate de nuante aprinse de albastru si auriu.

3. Simetria este cheia

Simetria este cheia succesului in amenajarea unui living si a diningului. Dupa cum observi in imaginea de mai jos, asezarea a doua lampi cu picior in fata draperiilor, centreaza foarte bine canapeaua. Fata in fata cu lampile se afla doua fotolii, asezate strategic pentru a crea o simetrie perfecta.

Daca ferestrele tale nu se se afla in mijlocul peretelui si ocupa doar o parte din acesta, le poti masca cu ajutorul draperiilor. Astfel vei da senzatia ca ferestrele tale sunt mult mai mari si ca se intind pe lungimea intregului perete.

4. Alegerea materialelor perfecte

Alegerea materialelor este foarte importanta, desi la prima vedere pare un lucru banal. Acestea pot transforma radical spatiul din frumos in chitchos. In acest design s-a folosit un tapet uni, in nuanta de bej, dar cu o textura fina, ce ii da spatiului un aer confortabil. In schimb, mobilierul este fabricat din materiale naturale, si la fel si draperiile. Covorul este o imitatie de blana, ce te duce, de asemenea, cu gandul la natura.

5. Diningul o continuare a livingului

Diningul este continuarea livingului. Acesta este amenajat foarte simplu, dar se pastreaza in continuare simetria, chiar designerul a optat pentru o masa rotunda. Aici au fost folosite aceleasi decoratiuni ce au legatura cu natura. O masa din lemn masiv, centrata perfect, ce sta fata in fata cu canapeaua ofera spatiului un aer luxuriant. Si aici a fost adaugat acelasi tip de covor ce aminteste de o blana naturala, iar scaunele sunt tapitate cu un material natural. Acelasi tablou cu arici de mare se gaseste si in acest spatiu. In plus, pe peretele opus ferestrei se afla un tablou impunator cu un peisaj mirific din natura.

Sursa foto: styleathome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea