Amenajarea casei

#mobila #extragere # sertare #practic # compartimente #amortizare #manere

5 factori esentiali in alegerea sertarelor practice si aspectuoase

Alege pentru mobila ta sertare performante, cu spatiu flexibil de depozitare si un sistem modern de culisare.

Iata 5 factori esentiali in alegerea unor sertare practice si aspectuoase:

 

1 Extragerea sertarului

Pentru un acces usor la continutul sertarelor, acestea pot avea o extragere completa sau partiala, in functie de sistemul de culisare. Sertarele metalice de bucatarie, de exemplu, dispun de extragere completa si amortizoare.

Deschiderea sertarului se poate face cu ajutorul unui maner sau fara, printr-o simpla apasare. La mobila facuta pe comanda, sertarele pot fi personalizate cu manere alese de catre client. Manerele de sertare sunt disponibile in mai multe modele la furnizorul de mobila pe comanda, insa pot fi cumparate si din alta parte.

 

2 Amortizorul sertarului

Amortizorul pentru sertar este esential in performanta unui sertar modern. In cazul unui sertar greu care este inchis cu o miscare brusca, sistemul de amortizare permite inchiderea lina si silentiosa.

Amortizorul se monteaza usor in cazul sertarelor facute din lemn, MFD sau PAL. Un alt avantaj al amortizorului il reprezinta faptul ca acesta poate fi montat si dupa instalarea sertarului si a corpurilor de mobilier. In cazul sertarelor de mari dimensiuni, este recomandata folosirea unui amortizor pe ambele parti.

 

3 Compartimentarea sertarului

Sistemul de compartimentare interioara a sertarului asigura ordinea si accesul rapid la obiectele depozitate. Sistemul este bine sa permita o configurare flexibila a spatiului in functie de nevoile personale. In cazul sertarelor moderne cu sisteme performante de depozitare sunt intalnite casetele din otel inox care pot fi spalate in masina de spalat vase.

 

4 Sarcina (incarcarea) sertarului

Un element esential in alegerea sertarului potrivit il reprezinta sarcina acestuia (incarcarea sertarului). Un sertar obisnuit are o sarcina totala de 25 kg.

 

5 Fateta sertarului

In cazul in care mobila se zgarie sau se doreste inlocuirea completa a usilor si fatetelor mobilei, sertarul poate fi pastrat ca atare, numai partea din fata fiind inlocuita.


Sursa foto: woodgears.ca
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare