Amenajarea casei

#ciocolata #lampa #veioze #materiale comestibile

4 decoratiuni fabricate din materiale comestibile

Creativitatea si spiritul inovator al specialistilor in design interior ajunge cateodata si in aria gastronomica. Piata de profil a anului 2013 detine decoratiuni fabricate din materiale comestibile pentru cei care doresc sa imbine pasiunea pentru design interior cu cea fata de mancare.

Decoratiunile de mai jos nu au fost proiectate pentru a fi devorate de posesori, ci pentru a impresiona privitorii cu materialele neobisnuite din care sunt confectionate. Algele marine, dulciurile si ciocolata constituie, aparent, variante excelente pentru crearea unor obiecte de decor cu adevarat unice.

1 Veiozele din alge marine

O amenajare interioara in stil mediteranean poate fi completata excelent de veiozele din alge marine, create de designerul Nir Meiri si denumite sugestiv Marine Light (n.r. Lumina Marina). Creatorul a lucrat cu alge proaspete, le-a dat o forma interesanta, apoi le-a tratat cu o substanta speciala care sa le conserve perfect si sa le alunge mirosul specific.

Rezultatul este, cu adevarat, surprinzator. Veiozele de un superb verde-smarald arata minunat in lumina naturala a incaperii, iar cand sunt aprinse seara, emana o stralucire galbuie foarte relaxanta.


2 Lampa din ciocolata

Alexander Lervik a facut o decoratiune comestibila cu adevarat unica, chiar daca nu este neaparat si practica. Este vorba despre o lampa din ciocolata, care se topeste treptat dupa ce este aprinsa si se transforma intr-un platou plin cu ciocolata topita.

Lampa se numeste Lumiere au Chocolat si poate fi un dar excelent de Ziua Indragostitilor sau un accesoriu delicios, la modul propriu, pentru o seara romantica in doi.

3 Vesela dulce

Jiwon Choi si Alice Jung, doi faimosi designeri coreeni cu gusturi excentrice, au creat o colectie de vesela dulce de tot. Platourile, farfuriile si bolurile confectionate de ei sunt fabricate din orez, sirop de porumb si cartofi dulci si sunt reunite sub numele de Sweeeeeet Tableware (n.r. Tacamuri Duuuulci).

4 Lampa de birou din glicerina vegetala

Lista decoratiunilor din materiale comestibile este completata de lampa din glicerina vegetala, produsa de designerul Victor Vetterlein si denumita Bite Me (n.r. Musca-ma).

Materialul poate rezista perfect in timp, insa daca posesorul se hotaraste sa devoreze lampa, poate sa o inmoaie in apa timp de ora si sa o consume cu pofta, dupa ce ii inlatura toate elementele electrice, desigur!

Sursa foto: interiorholic.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea