Amenajarea casei

#faianta baie #faianta pictata #decor bucatarie #decor baie #decor casa # design casa

3 idei altfel pentru decorul casei

Decorul casei este o provocare continua pentru toti iubitorii de frumos. Mereu vrei sa ai acel ceva care te face sa te simti acasa. Daca simti nevoia unei schimbari in casa ta, iti propunem cateva idei care vor aduce culoare nu doar in decor, ci si in viata ta.

Decoreaza cu faianta pictata

Suna un pic ciudat? Imagineaza-ti pictura preferata, dar in baie. Sau pete de culoare in bucatarie, deasupra blatului de lucru, astfel incat nu te vei mai plictisi niciodata cand ai de pregatit mancarea sau de spalat vasele. Imagineaza-ti culoare, forme atipice si apoi pune totul in practica. De curand, in Romania a intrat pe piata faianta pictata si personalizata, importata din Spania. Practic, in afara de modelele standard, poti crea toti ce iti doresti, astfel incat casa ta sa fie unica. 

Pentru a ne contura universul care ne reprezinta, putem porni de la o imagine care ne fascineaza si pe care dorim sa o vedem in casa, pe terasa sau in piscina. Dupa realizarea picturii de catre maestri artizani spanioli, ce folosesc tehnici vechi de peste 500 de ani, placile de faianta sunt introduse in cuptor, crescand treptat temperatura pana la 1000 de grade Celsius, pe o perioada de 24 ore. 

Tehnica de montaj este aceeasi ca la faianta obisnuita, numai ca fiind realizata manual, fiecare tusa de pensula este unica. Existand variatii de temperatura in ciclurile de coacere, culorile faiantei imbratiseaza nuante usor diferite, acesta fiind unul dintre motivele ce le ofera caracterul unic si amprenta handmade. Astfel, acelasi decor pictat de doua ori de acelasi pictor poate avea mici diferente in tabloul final. 

Decoreaza cu obiecte de decor atipice

Poti da un aer modern, contemporan casei tale cu obiecte de decor altfel. De exemplu aceste decoratiuni in relief, care se integreaza la fel de bine si intr-un decor industrial sau pop art.

Creeaza decoruri din amintiri 

In aceeasi idee de a-ti personaliza spatiul, poti opta pentru obiecte de decor speciale, create pentru a marca evenimente deosebite din viata familiei. De exemplu, Cameleonia pune la dispozitie aceste placi de faianta pictate manual care marcheaza nasterea unui nou membru al familiei. La fel de bine insa ati putea marca si alte evenimente, cum ar fi casatoria, prima intalnire, prima zi de scoala a copilului sau orice altceva va doriti. Pentru ca obiectul de decor se realizeaza manual, practic nu exista limite. Si apoi il puteti integra in decorul casei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare