Nonconformistii

 • Tv1000 Nonconformistii la Tv1000 - difuzare miercuri, 07 decembrie

  Nonconformistii

  Nonconformistii » Miercuri, 07 decembrie 2022, 01:50

  (Revolutionary Road) 112 minute, color titrat engleza drama romantica

  Sub aparenta unei vieti implinite, April si Frank ascund frustrari periculoase. Ei viseaza sa plece in Franta pentru a-si implini aspiratiile artistice. Relatia lor este subminata, insa, de gelozii si egoism, iar planurile de viitor se naruie.

  Kate Winslet si Leonardo DiCaprio fac iar tandem fermecat, dupa megahitul "Titanic".
  Cei doi alcatuiesc un cuplu tanar, cu probleme care trebuie rezolvate. Frank si April, personajele lor, traiesc fericiti in Connecticut, alaturi de copiii lor. Vazuti din afara par cuplul perfect in burghezii ani 50. Insa in interior exista multe nemultumiri si vise nerealizate. El abia mai face fata rutinei de la serviciu, iar ea isi doreste de la viata mult mai mult decat un statut de casnica cuminte. Acum trebuie sa gaseasca impreuna o solutie care sa le lumineze vietile.
  Determinata sa-si schimbe soarta, April pune la cale un plan prin care sa ia totul de la inceput; vrea sa lase in urma confortul vietii din Connecticut pentru marele necunoscut din stralucitorul Paris. Cand planul este pus in practica fiecare dintre soti este impins spre un capat exprem: unul doreste sa evadeze indiferent de cat de mare este pretul, celalalt vrea sa salveze ceea ce au dobandit, oricare ar fi compromisul ce trebuie facut.

  "Revolutionary Road/Noncomformistii" este adaptarea cinematografica a romanului lui Richard Yates, un portret incisiv al casatoriei ca institutie in America, portret ce ridica o intrebare ce ravaseste de atunci relatiile moderne: pot oare doi oameni sa se desprinda de rutina fara sa se desparta? Multi l-au comparat pe Yates cu Fitzgerald, in sensul ca este un cronicar al vremurilor sale - ca a facut pentru ambitii, haosul casniciilor si goana veniturilor in "Epoca Anxietatii" ceea ce a facut Fitzgerald pentru "Epoca Jazz". Pe masura ce a trecut timpul, "Revolutionary Road" a devenit inca si mai actual, mai relevant, evocand debutul Epocii Digitale, schimbarea rolului femeii in gospodaria americana, femeie ce dobandeste din ce in ce mai multa putere si setea nestavilita dupa conformism. "Revolutionary Road" are darul de a ramane etern valabil, o lucrare provocatoare.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Nonconformistii
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »

Daca ti-a placut Nonconformistii atunci iti recomandam:

Aboneaza-te la recomandarile tv

Click pentru a introduce adresa de e-mail

Program tv pe categorii

Programe TV manele

Programe TV romanesti

Programe TV sport

Programe TV documentare

Programe TV muzica

Programe TV stiri

Programe TV adulti

Programe TV straine

Programe TV filme

Programe TV pentru copii