Luptatoarea

 • Filmbox Plus Luptatoarea la Filmbox Plus

  Luptatoarea

  Luptatoarea » Azi, 10 august 2022, 18:55

  (Girlfight) 110 minute, color titrat engleza film de actiune

  Aicha, fiica unor emigranti turci din Copenhaga, isi doreste cu pasiune sa devina luptatoare kung-fu. Numai ca regulile vietii nu sint atit de simple precum cele de kung-fu, iar Aicha e obligata sa hotarasca cine e si ce vrea cu adevarat.

  "Luptatoarea" este povestea unei fete de liceu in care se acumuleaza progresiv o furie legata de tot ce inseamna viata ei: saracie, umilinte indurate in familie, izolare si, in general, o mediocritate apasatoare.
  Diana Guzman (Michelle Rodriguez) descopera insa o modalitate de a-si descarca aceasta furie copletitoare si de a o transforma in tot ceea ce isi doreste: respect, dragoste, motivatie. Calea spre toate acestea o gaseste in ringul de box dintr-o sala de sport saracacioasa, unde incepe sa se antreneze in secret. Fortandu-si limitele fizice si psihice, Diana invata sa-si controleze agresivitatea si sa o transforme in energie competitiva.

  "Luptatoarea" este un film exceptional despre o tanara care isi descopera frumusetea interioara boxand. In mod paradoxal, capatand putere fizica si siguranta de sine, ea incepe sa se deschida catre o vulnerabilitate pe care nu si-o permisese pana atunci. In cele din urma insa, victoria eroinei nu se impune prin puterea pumnului, ci prin devenire interioara.

  Pelicula regizata de Karyn Kusama a fost rasplatita cu premii si nominalizari la Festivalul de Film de la Cannes, Chicago Film Critics Association Awards, Deauville Film Festival, Las Vegas Film Critics Society Awards, Online Film Critics Society Awards, Stockholm Film Festival, Sundance Film Festival, Teen Choice Awards, si Valladolid International Film Festival.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Luptatoarea
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »