Inside Job: Adevarul despre criza

 • Film + Inside Job: Adevarul despre criza la Film + - difuzare luni, 23 mai

  Inside Job: Adevarul despre criza

  Inside Job: Adevarul despre criza » Luni, 23 mai 2022, 03:45

  (Inside Job) 120 minute, color engleza film documentar

  Filmul analizeaza criza financiara globala începută în 2008. Cauzând pagube de peste 20 triliarde de dolari americani şi lăsând milioane de oameni fără loc de muncă şi/sau locuinţă, criza a împins economia mondială aproape de colaps.

  Narat de Matt Damon, filmul ofera o analiza extrem de clara a crizei financiare globale din 2008, care a provocat pierderi de peste 20 de trilioane de dolari, a aruncat in somaj si a lasat fara case milioane de oameni, si a dus lumea in pragul colapsului financiar global.

  Gratie unei documentari exhaustive si a nenumarate interviuri cu importanti specialisti financiari, politicieni, jurnalisti si profesori, filmul analizeaza aparitia unei industrii ilicite care a corupt politica, legislatia si mediul academic.

  Originar din San Francisco, Charles Ferguson si-a dat doctoratul in Stiinte politice la MIT in 1989. Intre 1992 si 1994, Ferguson a fost consultantul unora dintre cele mai importante firme americane de tehnologie precum Apple Inc., Xerox sau Motorola. In 1994, Ferguson a fondat Vermeer Technologies, una dintre primele companii axate pe producerea de software pentru internet si a creat primul instrument pentru dezvoltarea siturilor web, FrontPage. In 1996, Ferguson a vandut compania concernului Microsoft, care a integrat FrontPage in pachetul Microsoft Office. Tot in 2006, cinefil impatimit fiind si afland ca nu exista niciun documentar care sa analizeze politica dusa de Statele Unite in Irak, Ferguson a fondat compania de productie Representational Pictures, cu ajutorul careia a realizat doua documentare, "No End in Sight" (nominalizare la Oscar pentru Cel mai bun documentar de lungmetraj) si "Inside Job".

  Prezentat in premiera mondiala in Festivalul International de Film de la Cannes 2010, selectionat in cadrul celor mai importante festivaluri de gen ale lumii si laureat in 2011 cu premiul Oscar pentru Cel mai bun documentar de lungmetraj, "Inside Job: Adevarul despre criza" a fost proiectat in inchiderea primei editii Cinepolitica ? Festivalul International al Filmului Politic.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Inside Job: Adevarul despre criza
« Emisiunea anterioara

Aboneaza-te la recomandarile tv

Click pentru a introduce adresa de e-mail

Program tv pe categorii

Programe TV manele

Programe TV sport

Programe TV filme

Programe TV straine

Programe TV adulti

Programe TV muzica

Programe TV romanesti

Programe TV documentare

Programe TV stiri

Programe TV pentru copii