Stil

#tendinte primavara 2015 #geaca din piele intoarsa # culottes #blugi evazati

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Ce nu trebuie sa-ti lipseasca din dulap primavara aceasta!

Observati ca primavara asta se lasa asteptata? Desi e cat se poate de firesc sa fie capricioasa – soare orbitor, cer albastru, ploaie, vant, frig si burnita intr-o singura zi -, traiesc senzatia ca tuturor ne e dor de stabilitate, de previzibil…cel putin meteorologic.

Pe de alta parte, colectiile de primavara sunt deja in magazine de saptamani bune, iar eu am tinut deja doua workshopuri dedicate tendintelor acestui sezon. Nu sunt multe, dar nici putine. Tinand cont de toate posibilitatile vestimentare pe care le vom avea la dispozitie – jeansi evazati, fuste si bluzoane din piele intoarsa, genti cu franjuri, veste militaresti si imprimeuri geometrice -, am zis sa facem un scurt tur de orizont al acelor piese “indispensabile” care insufla o tusa de trendy garderobelor noastre primavaratice.

Incepem cu…

O jacheta din piele intoarsa

De pe podiumuri la Gucci si Valentino, la fotografiile de street style si apoi direct pe umerasele brandurilor care mizeaza pe materiale de buna calitate: o geaca din piele intoarsa este, incontestabil, piesa-forte a primaverii 2015. Cu alura boem-clasica si nuanta maro-caramel/ bej-aluna, nu are egal cand vine vorba de asortarea cu jeansi evazati, rochii albe, total look-uri din denim sau imprimeuri florale multicolore.

O purtam fie stransa pe talie pentru a da o linie structurata intregii siluete, fie, din contra, deschisa lejer pentru a lasa sa se observe un top cropped sau o rochie polo cu raiuri fine. Pentru a nu-i accentua dimensiunea seventies, ne strangem parul intr-o coada de cal sau un coc neglijent. In sfarsit, celor indragostite fatal de orice tip de geaca din piele le recomand sa schimbe registrul: incercati un bluzon teddy sau o varianta de jacheta cu revere waterfall.

O rochie rosie sau portocalie

Nu sunt neaparat culorile-vedeta ale primaverii, dar daca nu le purtati acum, atunci cand? Rosul si portocaliul schimba registrul rochiilor de la inceput de sezon, iar recomandarea mea este sa cautati un model cat mai simplu, cu o croiala lejera si o asimetrie interesanta. O veti purta cu botine gri sau bleu din piele intoarsa, cu tenisi aurii sau albi, cu balerini slippers cu varful ascutit, cu sandale cage/ gladiator din piele intoarsa cu toc inalt… Plus ochelari de soare si o coada de cal, in varful capului.

O pereche de jeansi evazati

 

Nimic nu se compara cu un model ca cel pe care il imbraca Farah Fawcett: cu talie inalta si largiti generos in zona gambei. In culoare bleu deschis sau albastru brut, jeansul evazat al acestei primaveri se va declina in mod clasic (suficient de lung pentru a atinge pavajul), fie in stil modern (a se citi: cu lungime 7/8, pana la glezna).

 

Iar daca jeansul evazat scurt se va purta neaparat cu glezna frumos dezvelita sau cu botine (cu toc gros sau subtire) care urca stranse spre gamba, cele mai prudente dintre voi se pot rezuma la varianta clasica, mai usor de purtat.

O pereche de culottes

Daca simpla sa mentionare este suficienta pentru a face fashionistele sa freamete de entuziasm, asta nu inseamna ca fusta-pantalon este interzisa celorlalte femei. Atata timp cat este aleasa cu o croiala permisiva si cu niste proportii atent alese, fusta-pantalon poate fi indiscutabil inclusa in orice garderoba de primavara.

Poate fi alaturata unui top drept sau unui pulover lung si unor tenisi argintii cu talpa groasa, unor sandale cu talpa ortopedica sau unor botine cu aer retro-seventies si cu o bluza lejera, unei helanci minimaliste si cu escarpeni fini, cu o camasa masculina oversized si sandale cu barete fine… variantele sunt nenumarate.

O geanta cu franjuri

Odata cumparata geanta cu franjuri, evitati sa o includeti intr-un dress code 100% hippie sau de inspiratie amero-indiana: fara rochii lungi albe sau cu imprimeuri florale, fara veste din piele intoarsa, fara bluze romantice. Purtati geanta cu franjuri la o tinuta minimalista, sobra, “curata” vizual, eventual intr-un total look denim sau la un outfit care combina un pantalon larg masculin, o camasa bleu si niste pantofi sport.

Descopera aici tendintele sezonului.

Irina Markovits
Consultant de stil
Mai multe articole si sfaturi de stil personal, pe StyleDiary.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Markovits

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea