Stil

#incaltaminte #pantofi # cariera de succes #alegere incaltaminte #incaltaminte office

Expertul Acasa.ro, designerul Dumitru Mihaica: Pantofii cu care pasim spre o cariera de succes

„Dimineata de luni este si asa destul de grea, ca sa ma mai gandesc si la cum m-am pieptanat sau cu ce m-am incaltat!” Asta par sa spuna multe femei care trebuie sa fie dis-de-dimineata la locul de munca. Intregul lor look spune: Nu-mi pasa! Cele insa care depun un mic efort in a-si crea o infatisare placuta, cu o vestimentatie atent aleasa, efort care presupune si trezitul cu macar zece minute mai devreme, va pot spune ca, mai ales la job, look-ul potrivit face ziua buna.

Asadar, ce pantofi trebuie sa ne insoteasca la munca? Evident, depinde de munca. Vorbim insa, in primul rand, de femeile din zona urbana, care sunt nevoite de multe ori, intr-un timp foarte scurt, sa schimbe mijloace de transport, dupa cel putin unul dintre ele alergand intr-un suflet, sa grabeasca pasul odata cu minutele care se scurg parca prea repede si totusi sa faca impresie buna atunci cand intra pe usa biroului.

Departe de mine aprecierile care dau in misoginism: nu vorbesc despre femeia-ornament, ci de cea care se simte bine in pielea ei, iar sacoul sau pantofii contribuie la aceasta stare.


Comoditate si eleganta

Aceste calitati, comoditate si eleganta, ar trebui sa le intruneasca pantofii potriviti pentru o zi de lucru. Nu faceti rabat de la calitate atunci cand cumparati pantofi „de toata ziua”. Nu degeaba sunt numiti asa – ii purtati intr-adevar toata ziua, asa ca trebuie sa-i simtiti perfect pe picior.

Specialistii se abtin sa traseze reguli in legatura cu inaltimea tocului in acest caz, pentru ca fiecare stie cat poate duce.

De evitat sunt insa texturile stralucitoare, accesoriile mai potrivite la o nunta – nu este nici locul, nici momentul sa dati semne ca tocmai v-ati intors de la un chef. Ce nu trebuie sa ocoliti insa sunt culorile, mai ales in acest sezon. Nu va ascundeti dupa maro, negru sau griurile plictisitoare. Indrazniti sa purtati rosu, albastru sau verde, pentru ca pielea de calitate si designul simplu doar vor pune in valoare tinuta eleganta.

Si un ultim „nu” in acest caz: pantofii ieftini. Renuntati la un inel sau o esarfa, insa niciodata sa nu faceti greseala sa va indreptati spre o cariera de succes incaltate cu pantofi de proasta calitate – acest lucru se vede, iar asta denota nesiguranta si lipsa de interes. Si nu e pacat sa stricati eforturile profesionale cu o tinuta nereusita?

Dumitru Mihaica

Designer 

Telefon 0720.400.994

Emailcontact@monoshoes.ro

Site web//monoshoes.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea